10 τρόποι για να παραμείνετε πνευματικά υγιείς!!!

10 τρόποι για να παραμείνετε πνευματικά υγιείς!!!

 

Η πνευματική υγεία συγκεκριμένα, αφορά στον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αισθανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις αναποδιές της ζωής, ενώ όλοι οι τρόποι που ενισχύουν την πνευματική σας ηρεμία δεν απαιτούν ούτε χρήμα ούτε χρόνο από τη ζωή σας. Αρκεί η διάθεση και η θέληση να αλλάξετε τον τρόπο σκέψη σας με μοναδικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωή σας.

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας

Το να μιλάτε για όσα σας βασανίζουν, δεν θα πρέπει να το αντιλαμβάνεστε σαν έκθεση και εκδήλωση αδυναμίας αλλά σαν ένα τρόπο να παραμείνετε πνευματικά υγιείς και ισορροπημένοι όταν έχουν πέσει πολλά στην πλάτη σας. Βοηθήστε τον εαυτό σας και εκδηλώστε τα συναισθήματα σας και θα δείτε πως έτσι θα νιώσετε πιο «ζωντανοί» και ελεύθεροι από ποτέ.

 

Τρέφεστε καλά

Η σχέση μεταξύ του τι τρώμε και το πως νιώθουμε είναι πιο ισχυρή από ότι νομίζουμε οι περισσότεροι και αυτό γίνεται περισότερο αντιληπτό αν σκεφτούμε απλά τις επιδράσεις που έχουν πάνω μας η καφεΐνη και οι τροφές με ζάχαρη. Τρώτε λοιπόν σωστά, παρέχοντας στο σώμα τα κατάλληλα στοιχεία για να είναι υγιές και να παρέχει έτσι τη σωστή υποδομή για ένα επίσης υγιές πνεύμα.

Διατηρείτε τις κοινωνικές σας επαφές

Η οικογένεια και οι φίλοι βοηθούν στο να νιώσετε ότι ανήκετε κάπου και δεν είστε μόνος ενάντια στον κόσμο. Πείτε σε αυτούς όσα σας βασανίζουν και θα βοηθήσουν να δείτε και άλλες πλευρές του προβλήματος που σας ταλαιπωρεί, θα συνδράμουν στο να βρείτε τη λύση και θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για χάρη σας, όταν εσείς είστε πελαγωμένοι. Οι φίλοι, σας διατηρούν δραστήριους και βοηθούν και σε πρακτικά ζητήματα που μόνοι σας θα αντιμετωπίζατε δυσκολίες να λύσετε.

 

Κάντε διάλειμμα

Η αλλαγή σκηνικού και εικόνων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Είτε πρόκειται για ένα διάλειμμα στη δουλειά είτε στο καθάρισμα του σπιτιού, είτε πρόκειται για ένα σαββατοκύριακο εκτός πόλης, η ανανέωση και αλλαγή παραστάσεων είναι ζωτικής σημασία για την αποσυμφόρηση από το καθημερινό άγχος.

Θα παρατηρήσετε άλλωστε και οι ίδιοι ότι το διάλειμμα, κάθε είδους,  βοηθάει στη διάθεσή σας και την καλύτερη απόδοσή σας στα ζόρια της καθημερινότητας.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Γνωρίστε και αποδεχτείτε τον εαυτό σας, εντοπίστε τα καλά σας σημεία και δεχτείτε τα αρνητικά σας στοιχεία. Κάποιοι είναι καλοί στο να κάνουν τους άλλους να γελάνε, κάποιοι είναι καλοί στα μαθηματικά και κάποιοι μπορούν και ακούνε τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά τους. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι απαραίτητοι.

 

Παραμείνετε δραστήριοι

Η γυμναστική απελευθερώνει χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο που σας κάνουν να έχετε καλή διάθεση, ενώ η συχνή άσκηση ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας, βοηθάει στη συγκέντρωση και τον ύπνο και σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε ακόμα καλύτερα. Η άσκηση ακόμα, μαζί με τη διατροφή που αναφέρουμε παραπάνω, συμβάλει στην υγεία του σώματος που με την σειρά της, συμβάλει στην υγεία του πνεύματος.

Πίνετε λελογισμένα

Συχνά καταλήγουμε στο αλκοόλ για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, νομίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες και τα άγχη μας. Μην ξεχνάτε πως οι επιδράσεις του ποτού είναι μόνο προσωρινές και τελικά δεν είναι πάντα οι επιθυμητές.

 

Ζητάτε βοήθεια

Κανείς από εμάς δεν είναι υπεράνθρωπος και το γεγονός ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από απλοί άνθρωποι είναι απόλυτα συνυφασμένο με το να μην έχουμε πάντα τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε όσα έρχονται στο δρόμο μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις μη διστάζετε να ζητάτε βοήθεια και στήριξη είτε από δικούς σας ανθρώπους είτε από κάποιον ειδικό.

Κάντε κάτι στο οποίο είστε καλοί

Υπάρχει κάτι που αγαπάτε και νιώθετε καλά όταν το εξασκείτε; Υπάρχει κάτι που σας δίνει την ευκαιρία να ξεχνάτε τις έννοιες της καθημερινότητας σας και να καταπολεμήσετε το άγχος; Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, εξασκήστε το όσο συχνότερα μπορείτε και αφού σας προκαλεί τέτοια ευχαρίστηση, σημαίνει ότι είστε καλοί σε αυτό, οπότε, ενισχύεται έτσι και η αυτοπεποίθησή σας.

Δείξτε ενδιαφέρον για το διπλανό σας 

Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για τους άλλους, είτε είναι φίλοι, είτε όχι και μην απομονώνεστε. Δουλέψτε για τις σχέσεις που είναι οι βάσεις για την κοινωνική σας ζωή και την πνευματική σας ισορροπία.

clickatlife.gr

Related posts

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες