Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε στήθος κοτόπουλου

Χωρίς την πέτσα, το στήθος κοτόπουλου αποτελεί μια καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης που μπαίνει συχνά στο πιάτο των περισσότερων. Υπάρχει, όμως, κάτι που πρέπει να προσέχετε όταν το αγοράζετε: τις λευκές γραμμές.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποια κομμάτια από στήθος κοτόπουλο που έχετε αγοράσει στο παρελθόν ίσως παρουσιάζουν λευκές γραμμές, οι οποίες εμφανίζοντας λόγω του τρόπου που μεγαλώνουν τα πουλερικά και ουσιαστικά υποδεικνύουν μυϊκή διαταραχή του κοτόπουλου.

Η μυϊκή αυτή διαταραχή σημαίνει ότι το κοτόπουλο παρουσιάζει ποσοστό λίπους που ξεπερνάει ακόμη και το 200%, που σημαίνει ότι όσο περισσότερες τέτοιες γραμμές δείτε στο κοτόπουλό σας, τόσο αυξημένο θα είναι το λίπος του και μειωμένη η πρωτεΐνη. Το λίπος αυτό δεν οφείλεται, φυσικά, αλλού πέρα από τον τρόπο που εκτρέφονται τα κοτόπουλα, ο οποίος έχει συνήθως στόχο όγκο, όσο το δυνατόν σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μελέτη των πανεπιστημίων του Αρκάνσας και του Τέξας έδειξε πως τα κρούσματα των λευκών γραμμών είναι πολύ πιο συχνά από όσο νομίζουμε και παρουσιάζουν αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Όταν αγοράζετε κοτόπουλο, θα πρέπει να προσέξετε αν μην έχει αυτές τις λευκές ραβδώσεις, γι’ αυτό επιλέξτε έναν κρεοπώλη που εμπιστεύεστε για τις αγορές σας, προκειμένου το κοτόπουλό σας να είναι λιγότερο λιπαρό και περισσότερο θρεπτικό και τρυφερό.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή