Γιατί πρέπει να τρώτε άγουρες μπανάνες!!!

Γιατί πρέπει να τρώτε άγουρες μπανάνες!!!

 

Η άγουρη μπανάνα, τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα λαχανικά περιέχουν ανθεκτικό άμυλο.

Πρόκειται για το σημαντικότερο είδος διαλυτών ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας, σύμφωνα με το Ρόντνι Μπίλτον, ομότιμο καθηγητή Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Τζον Μουρς του Λίβερπουλ.

Οι διαλυτές ίνες δε μεταβολίζονται στο λεπτό έντερο, αλλά απορροφώνται από τον οργανισμό με πιο αργό ρυθμό και ζυμώνονται από τα βακτήρια του παχέος εντέρου ώστε να μας δίνουν περισσότερη ενέργεια για περισσότερη ώρα.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι μεν υδατάνθρακας, όμως η χημική του σύσταση δεν επιτρέπει την απότομη άνοδο της γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, δεν είναι επικίνδυνο για τους διαβητικούς.

Παράλληλα, αυτό το είδος αμύλου ενεργοποιεί την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται γλυκαγόνη. Η ορμόνη αυτή ενισχύει το ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός καίει το λίπος.

 

ΔΕΙΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ: ΜΠΑΝΑΝΑ,ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ. ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή