Μιλώντας στο Huffington Post, ο διατροφολόγος Μάνουελ Βιλακόρτα, παρουσιάζει 7 υπερ-φαγητά από την πατρίδα του, το Περού, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το βασικό θρεπτικό περιεχόμενο, είναι αντιοξειδωτικά και καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης.
Maca
Συνήθως πωλείται σε μορφή σκόνης ή πoλτοποιημένη, η Maca είναι το κρυμμένο μυστικό του Περού. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, και απαραίτητα αμινοξέα, η οποία την καθιστούν ένα υπερφαγητό, ενώ χρησιμοποιούνταν και από τους Ινκας για τις αναπλαστικές της ιδιότητες.
Pichuberry
Eπίσης γνωστό με την επιστημονική ονομασία Physalis peruviana, είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και περιέχει σπάνια φυτοχημικά που ονομάζονται withanolides και έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη των όγκων, είναι αντι-φλεγμονώδη και πλούσια σε βιταμίνες.
Kiwicha
Ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την LDL ή «κακή χοληστερόλη», προστατεύοντας το καρδιαγγειακό σύστημά και βοηθάει στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.
Camu camu
Αυτό το τροπικό μούρο είναι η πιο ισχυρή πηγή της βιταμίνης C στον πλανήτη. Εχει 50 φορές τη βιταμίνη C του πορτοκαλιού παρέχοντας υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά υποστηρίζει επίσης το κολλαγόνο στο δέρμα σας, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά των ρυτίδων και του γλαυκώματος.
Μωβ πατάτες
Στο παρελθόν προορίζονταν μόνο για τους βασιλείς του Περού. Το λαμπερό τους χρώμα προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ένα φυτοχημικό που δρα ως αντιοξειδωτικό και απορροφάται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματός σας μετά το φαγητό βοηθώντας στη μείωση της πίεσης του αίματος και επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης
Sacha inchi
Γνωστό και ως το φυστίκι των Ινκας, αυτός ο σπόρος τρώγεται ολόκληρος ή γίνεται λάδι. Και στις δύο περιπτώσεις έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (στην πραγματικότητα έχει τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιονδήποτε άλλο σπόρο στον πλανήτη) γεγονός που καθιστά το Sacha inchi τρόφιμο μνήμης, στηρίζοντας τη γνωστική λειτουργία.