Έφηβος έχασε τη ζωή του από ένα φτέρνισμα

Έφηβος έχασε τη ζωή του από ένα φτέρνισμα

Πρόσφατα ένας 17χρονος από την Αγγλία έχασε τη ζωή του απροσδόκητα από έναν λόγο που κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει πιθανότητα να αποτελέσει αιτία θανάτου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πάντως ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ακόμη και ένα φτέρνισμα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Πριν από μερικά χρόνια ο πατέρας μου είχε περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα στο κρεβάτι επειδή είχε πιαστεί η μέση του. Η παραπάνω πληροφορία δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον αν η αιτία της ταλαιπωρίας του δεν ήταν τόσο απροσδόκητη: αυτό που του προκάλεσε το όλο πρόβλημα δεν ήταν τίποτα άλλο ένα ξαφνικό φτέρνισμα. Χρειάστηκε αρκετές φυσιοθεραπείες και αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να συνέλθει. Θυμάμαι μάλιστα ότι θεωρούσε ότι δεν πρόκειται να τον πιστέψει κανείς και για το λόγο αυτό αποφάσισε να το κρατήσει εφτασφράγιστο μυστικό για αρκετό διάστημα. Αν σας φαίνεται απίθανό να πάθετε τέτοια ζημιά από ένα φτέρνισμα, η παρακάτω ιστορία σίγουρα θα σας συγκλονίσει…

Ένας έφηβος από την Αγγλία κατέρρευσε και πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία μετά από μια κρίση αλλεπάλληλών φτερνισμάτων. Ο Liam Andrews, 17 ετών, βρισκόταν στο σπίτι του όταν ξαφνικά άρχισε να φτερνίζεται. Φταρνίστηκε έξι φορές, τη μία μετά την άλλη. Η μητέρα του Suzanne, φώναξε ασθενοφόρο, όταν ο γιος της άρχισε να κάνει εμετό και να σφαδάζει από τον πόνο, αλλά δυστυχώς ο έφηβος πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. Η κ. Andrews είπε στην εφημερίδα Daily mail: «Ο Liam μου παραπονέθηκε για έντονο πονοκέφαλο λέγοντάς μου ότι μόλις είχε φτερνιστεί έξι φορές στη σειρά».

«Δεν πίστεψα ότι ήταν κάτι σοβαρό και το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν να πάρει κάποιο παυσίπονο με παρακεταμόλη, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Αρχικά επαναλάμβανε συνεχώς ότι πονάει το κεφάλι του. Στη συνέχεια τα μάτια του πήγαιναν πίσω και προς τα εμπρός και άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο. Δεν μπορούσε καν να κουνήσει τα χέρια του. Του έδωσα ένα ποτήρι νερό, αλλά το έριξε πάνω του. Ήταν τόσο ζεστός που δεν μπορούσα να τον αγγίξω. Έπειτα άρχισε να έχει σπασμούς». Ο 17χρονος είχε ζητήσει από τη μητέρα του έξι μήνες πριν πεθάνει, να δωρίσουν τα όργανά του, όπως και έγινε.

 Οι κίνδυνοι ενός φτερνίσματος

Λόγω της βίαιης φύσης του, το φτέρνισμα στρεσάρει το ανθρώπινο σώμα, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένας άνθρωπος δεν είναι απίθανό να πεθάνει από το φτέρνισμα, αν υπάρχει μια προϋπάρχουσα παθολογική κατάσταση, όπως π.χ. κάποιος θρόμβος αίματος στον εγκέφαλο.  Ωστόσο, η πίεση που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο από ένα φτέρνισμα, μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμη και αν δεν προϋπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μια από τις ελάχιστες τεκμηριωμένες περιπτώσεις συνέβη όταν ένας κληρικός από την Αγγλία πέθανε το 2009 από αιμορραγία και καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από ένα βίαιο και έντονο φτέρνισμα. Το φτέρνισμα του προκάλεσε υποσκληρίδιο αιμάτωμα (τραύμα στον εγκέφαλο), αλλά οι γιατροί δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη κάποιου παθολογικού προβλήματος που επιδεινώθηκε από το φτέρνισμα.

 

www.pathfinder.gr

Related posts

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα