Αποφύγετε τις αλλεργίες (όπου κι αν είστε)

Τα αλλεργιογόνα βρίσκονται παντού: στο σπίτι, το αυτοκίνητο και την εξοχή. Διαμορφώστε λοιπόν ένα υποαλλεργικό περιβάλλον και διώξτε τις αλλεργίες προτού σας διώξουν εκείνες από το χώρο σας.

Στο σπίτι

Τα ακάρεα είναι μικροοργανισμοί που ζουν μέσα στη σκόνη και συγκαταλέγονται στα αλλεργιογόνα δηλαδή τις ουσίες που ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών.  Για να τα αποφύγετε φροντίστε να αερίζετε συχνά το σπίτι ή το γραφείο σας.

Τα ακάρεα της σκόνης βρίσκονται ακόμη στα στρώματα, τα σεντόνια, τα μαξιλάρια και τα χαλιά.  Είναι πολύ σημαντικό να ξεσκονίζετε τακτικά στο σπίτι και να πλένετε τα σεντόνια σας στους 60 βαθμούς.

Καθαρίζετε τα χαλιά με ηλεκτρική σκούπα και πλένετε τακτικά  τα φίλτρα των κλιματιστικών.

Στην ύπαιθρο

Αν είστε αλλεργικοί καλό είναι να αποφεύγετε τις βόλτες στην εξοχή την περίοδο της άνοιξης.

Αποφύγετε να στεγνώνετε τα ρούχα σας σε εξωτερικό χώρο, όταν τα επίπεδα της γύρης είναι αυξημένα, δηλαδή την άνοιξη. Αν το κάνετε τουλάχιστον τινάξτε τα φορώντας μάσκα προτού τα φορέσετε.  Μια άλλη λύση βέβαια είναι και το στεγνωτήριο.

Τα υψηλότερα επίπεδα γύρης παρατηρούνται νωρίς το πρωί και το απόγευμα. Αποφύγετε την παραμονή σας σε εξωτερικούς χώρους αυτές τις ώρες αν φυσικά έχετε τη δυνατότητα.

Μια λύση που δεν είναι βέβαια και ιδιαίτερα εύκολη στην εφαρμογή της είναι να φοράτε μάσκα χειρουργείου όταν πρέπει να βγείτε εκτός σπιτιού τις επικίνδυνες ώρες.

Φοράτε γυαλιά ηλίου ώστε να αποφύγετε την άμεση έκθεση των ματιών σας στα αλλεργιογόνα.

Κάνετε ντους όταν γυρνάτε σπίτι.

Στο ταξίδι

Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας τα φάρμακα σας όταν πηγαίνετε ταξίδι και βέβαια έχετε πάντα  μαζί σας το τηλέφωνο του γιατρού σας.

Στο αυτοκίνητο

Χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό στην λειτουργία ανακύκλωση του αέρα ώστε να μην φέρνει τον εξωτερικό αέρα στην καμπίνα των επιβατών.

Ταξιδεύετε με κλειστά παράθυρα ιδιαίτερα την περίοδο της ανθοφορίας.

Στο γραφείο

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Allergy UK η ατμόσφαιρα στο γραφείο μας μπορεί να βλάπτει την υγεία μας προκαλώντας μας αλλεργίες.

Η έλλειψη αερισμού, οι μοκέτες και τα φυτά μπορεί να είναι μερικές από τις αιτίες που ευθύνονται για τις αλλεργίες που μας εκδηλώνονται στο γραφείο μας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, αν είστε αλλεργικοί, είναι να απομακρύνετε τα φυτά από δίπλα σας και να αερίζετε συχνά το χώρο.

 

 

iator.gr

Related posts

Τι πρέπει να έχετε πάντοτε στο αυτοκίνητό σας

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη