Newsitamea.gr
AMEA news

Μητέρα ανάπηρου παιδιού δημιούργησε συσκευή που το βοήθησε να περπατήσει!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

DB1FCDD343908983446FA3459FB4D8C9

Μητέρα ανάπηρου παιδιού δημιούργησε συσκευή που το βοήθησε να περπατήσει.

Τέρμα στο αναπηρικό κάθισμα δίνει παγκόσμια πατέντα Ισραηλινής μητέρας !

Είναι υπέροχο να ξέρεις πως εσύ είσαι η αιτία που το καθηλωμένο στην αναπηρική καρέκλα παιδί σου, μπορεί επιτέλους να σταθεί ψηλά, όρθιο, να κάνει βήματα προόδου !

Ίσως αυτή η σκέψη οδήγησε την Ισραηλινή Debby Elnatan, μητέρα αγοριού με εγκεφαλική παράλυση, να εφεύρει το «Upsee». Μια πατέντα όπου βασίζεται σε τρεις άξονες.

Το παιδί, τον γονέα και το προϊόν αυτό καθ΄αυτό, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ενισχυμένο με ιμάντες γιλέκο, το οποίο στηρίζει το σώμα του παιδιού μπροστά από τα πόδια του γονέα και το συγκρατούν επιπλέον ιμάντες που εφαρμόζουν γύρω από τη μέση του ενήλικα συνοδού.

Φυσικά, προκειμένου να γίνουν τα πολυπόθητα βήματα, το «Upsee» συνοδεύεται από ειδικά ενοποιημένα πέδιλα που ταιριάζουν στα πέλματα γονέα και παιδιού, ώστε ο κάθε μικρός φίλος ή φίλη με κινητικό πρόβλημα να απελευθερώσει το βήμα του με τη βοήθεια της βάδισης του μπαμπά ή της μαμάς του !

Είναι πραγματικά καταπληκτικό να βλέπει κανείς φωτογραφίες όπου γίνονται οι δοκιμές του «Firefly Upsee» (όπως θα είναι η τελική του ονομασία) σε οικογένειες από τις Η.Π.Α, ή τη Μεγάλη Βρετανία και να θέλει να το αποκτήσει επειγόντως, για να βοηθηθεί και το δικό του παιδί.

Ήδη, εταιρία από την Βόρεια Ιρλανδία που εξειδικεύεται στον εξοπλισμό ΑμεΑ, θα αναλάβει την μαζική του παραγωγή ώστε να είναι σύντομα διαθέσιμο. Φανταστείτε χαράς ευαγγέλια όταν φτάσει αυτό το μοναδικό προϊόν στην χώρα μας ! (δυστυχώς το πότε, δεν το ξέρουμε ακόμα)

Έτσι λοιπόν δεν θα είναι μόνο ο μικρός Rotem ο τυχερός που θα απολαμβάνει τα προνόμια της εφεύρεσης της μανούλας του. Παιδιά απ΄όλο τον κόσμο το περιμένουν για να σταθούν ψηλά (!), να περπατήσουν και να χαρούν όπως η μικρή Charlotte που μοιράζεται τη χαρά της με τον μπαμπά και τον αδελφό της !

…πάντως μεταξύ μας, πιο ευτυχισμένη μάλλον πρέπει να είναι η κα. Elnatan καθώς η εξαγορά της πατέντας προς εμπορική διάθεση, σίγουρα θα της αύξησε τον τραπεζικό της λογαριασμό μερικά μηδενικά παραπάνω (…υποθέτουμε).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.fireflyfriends.com 

[youtube id=”wH1q599fUVg” width=”620″ height=”360″]

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

Βοήθημα συνδυαστικής βάδισης γονέα-παιδιού (για παιδιά με κινητικές αναπηρίες)   Το νέο προϊόν έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά.  ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ   

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea