Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το θάρρος ενός πυροσβέστη, το γράμμα του νόμου και η Ελλάδα των αναπήρων!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1409830497_383850_1409842243_noticia_normal

Το θάρρος ενός πυροσβέστη, το γράμμα του νόμου και η Ελλάδα των αναπήρων!-ΒΙΝΤΕΟ

Τελικά η κοινωνία μας χτίζεται πάνω σε νόμους ή φτιάχνουμε μια ιδανική κοινωνία που θα έπρεπε να έχει νόμους για όλους; Και μήπως είναι ο λόγος αυτός, που αρκετές φορές κάποιοι παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και ας τιμωρούνται μετά;

Αφορμή για αυτή τη σκέψη ήταν ο πυροσβέστης από την Ισπανία, που αρνήθηκε να πετάξει μια 85χρονη από το σπίτι της, επειδή καθυστέρησε να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού της. Ο Ρομπέρτο(Roberto Rivas) είχε εντολή, να συνοδέψει τις αστυνομικές δυνάμεις, να σπάσει την πόρτα του σπιτιού και να βοηθήσει ώστε να πετάξουν την Aurelia Rey έξω! Τελικά βρέθηκε όχι μόνο να αρνείται αλλά να συμμετέχει σε μια ομάδα αλληλεγγύης που βρίσκονταν έξω από το σπίτι.

Κατέληξε να τιμωρηθεί με πρόστιμο 600 ευρώ, για ανυπακοή και δημόσια αταξία. Ο ίδιος δήλωσε: «Θα το ξαναέκανα εάν χρειάζονταν. Η δουλειά μου είναι να σώζω ανθρώπους και όχι να τους πετάω από τα σπίτια τους. Αυτό δε θα έπρεπε να είναι δουλειά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν νόμοι και διαφορετικό το να είναι κάτι νόμιμο. Μια τέτοια δράση, είναι μια μορφή τρομοκρατίας από την ίδια την κυβέρνηση!»

Η απόπειρα έξωσης ήταν πριν από 18 μήνες και η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε λίγες μέρες πριν. Η ένοικος κατάφερε στο ενδιάμεσο να έρθει σε συμφωνία πληρωμών με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

jpg

Η σκέψη μου προχώρα αμέσως στα άπειρα ανάλογα περιστατικά που έχουμε δει στην Ελλάδα, να εντείνονται μάλιστα την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Άτομα με αναπηρία χωρίς ρεύμα. Περικοπές επιδομάτων από λάθος των επιτροπών. Ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι να βρίσκονται στα όρια της διαβίωσης και ζωές να χάνονται ….στο γράμμα του νόμου!

Δεν είμαι το απόλυτα επαναστατικό πνεύμα και τηρώ τους νόμους της χώρας μας. Αναρωτιέμαι όμως πολλές φορές, εάν μπορεί πραγματικά να αλλάξει κάτι σε αυτήν, όταν δεν έχουμε την αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο. Όταν φοβόμαστε τις κυβερνήσεις που εμείς διαλέξαμε και ψηφίσαμε. Όταν ζούμε σε ένα κράτος που ρημάζει τους πολίτες του, αυτούς με αναπηρία και αυτούς που ζουν σαν «ανάπηροι» γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Ένας πυροσβέστης έδωσε το παράδειγμα, αύριο μπορεί να είναι ένας αστυνομικός, ένας δημόσιος υπάλληλος. Εγώ προσωπικά θα επικροτήσω όποιον τηρήσει το γράμμα του νόμου σε συνδυασμό με την ανθρωπιά, σε μια χώρα που χάρισε το φώς του πολιτισμού αλλά ζει στα όρια του σκοταδισμού!

[youtube id=”vkpaFLjtRRc#t=42″ width=”620″ height=”360″]

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika