Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Τα εκπληκτικά οφέλη στην υγεία σας ενώ κοιμάστε από την αριστερή πλευρά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0001_Layer-Comp

Τα εκπληκτικά οφέλη στην υγεία σας ενώ κοιμάστε από την αριστερή πλευρά.

‘Εχω συχνά ακούσει ότι ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία μου.Αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ο τρόπος που κοιμάμαι μπορεί να έχει ένα εξίσου σημαντικό αποτέλεσμα στην υγεία μου.

Όπως ακριβώς υπάρχουν στάσεις ύπνου που μπορεί να μου προκαλούν πόνο,υπάρχει και μια στάση ύπνου που οι ειδικοί λένε ότι έχει πολλά ωφέλη στην υγεία.

Σύμφωνα με τον ειδικό υγείας δρ.Τζον Ντουγιάρ,’’τονίζοντας την αριστερή πλευρά για ανάπαυση και ύπνο προσφέρει μια μερικώς δοκιμασμένη  στο χρόνο σοφία για πολύ ισχυρά οφέλη υγείας και μακροζωίας’’.

Δεν είχα ιδέα ότι κοιμώμενος από την αριστερή μου πλευρά θα μπορούσε να έχει τόσα πολλά θετικά αποτελέσματα.Ενώ φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να στριφογυρνάω στο κρεβάτι,θα προσπαθήσω να κοιμάμαι από τα αριστερά ξεκινώντας από απόψε!

Ξετυλίξτε το κείμενο παρακάτω για μια αποκλειστική ματιά στα ωφέλη υγείας ενώ κοιμάστε από την αριστερή πλευρά και για μερικές μικρές συβουλές να ασκήσετε το σώμα σας να μένει στα αριστερά.

Και ενώ αυτό δεν θα έπρεπε να αντικαταστήσει τη συμβουλή του γιατρού σας,ανυπομονώ να βελτιώσω την υγεία μου,ενώ παίρνω ένα υπνάκο!

Θα δοκιμάσετε να κοιμηθείτε απόψε από την αριστερή πλευρά; Πείτε μας τα σχόλιά σας.

Πώς μπορώ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να κοιμάμαι από την αριστερή πλευρά;

Υπάρχουν αρκετές εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε,ώστε να συνηθίσετε να κοιμάστε από τη αριστερή πλευρά.

Μερικοί άνθρωποι προτείνουν το ράψιμο μιας μπάλας του τέννις στην πλάτη μιας παλιάς πυτζάμας σας. Κάθε φορά που θα γυρίζετε προς την πλάτη σας στη διάρκεια της νύχτας,το μπαλάκι θα σας σταματάει αναγκάζοντας σας να γυρίσετε στο πλευρό.

Άλλη μια εύκολη μέθοδος είναι να κοιμάστε με ένα μεγάλο μαξιλάρι κάτω από την πλάτη σας.Το μεγάλο αυτό εμπόδιο θα σας αποτρέπει από το να γυρίσετε πλευρό όλη νύχτα.

Ακολουθούν τα οφέλη από τον ύπνο από την αριστερή πλευρά:

1.Ανακουφίζει από καούρες.

Γι’αυτούς που έχουν καούρες ύστερα από ένα ιδιαίτερα πλούσιο ή πικάντικο γεύμα,το να κοιμηθούν από τα αριστερά,μπορεί να εναρμονίζεται και με τη συμβουλή του γιατρού.

Σύμφωνα με το WebMD,’’έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος από την αριστερή πλευρά μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της καούρας ενώ ο ύπνος από τη δεξιά πλευρά να τα επιδεινώσει’’.

2.Σταματάει το ροχαλητό.

Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να μένουμε ξύπνιοι όλη νύχτα ακούγοντας κάποιον να ροχαλίζει δυνατά.Αλλά η θεραπεία μπορεί να είναι πιο απλή από ότι φανταζόμασταν προηγουμένως.

Σύμφωνα με το ‘’Medical Daily’’,’’ο ύπνος από την αριστερή πλευρά είναι ωφέλιμος για ασθενείς που υποφέρουν από αποφρακτική υπνική άπνοια και είναι επιρρεπείς στο γενικό ροχαλητό.

3.Βελτιώνει τη χώνεψη.

Ενώ μπορεί να σας εκπλήξει,η ικανότητά σας να παραμένετε κανονικοί μπορεί να έχει άμεση σχέση από τη θέση του ύπνου σας.Σύμφωνα με τον Δρ.Ντουγιάρ’’ο ύπνος από την αριστερη πλερά επιτρέπει στη βαρύτητα να υποβοηθεί την αποβολή της τροφής ,να μετακινείται πιο εύκολα από το λεπτό έντερο στο παχύ.

4.Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Η καρδιά είναι ένα από τα τα πιο ζωτικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα.Ο ύπνος από την αριστερή πλευρά μπορεί να κάνει θαύματα στην προώθηση της γενικότερης υγείας της καρδιάς.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ντουγιάρ’’έχει νόημα ότι,αν κοιμάστε από την αριστερή πλευρά,η λεμφική παροχέτευση προς την καρδιά θα βοηθηθεί επίσης από τη βαρύτητα παίρνοντας μερικό από το ‘’φόρτο εργασίας’’της καρδιάς καθώς κοιμάστε’’.

5.Βελτιώνει την υγεία της σπλήνας.

Η σπλήνα είναι άλλο ένα όργανο που δρέπει τα ωφέλη μεταπηδώντας στη συνήθεια του ύπνου από την αριστερή πλευρά.Σύμφωνα με το Δρ.Ντουγιάρ,’’όταν ξαπλώνετε από την αριστερή μεριά,η παροχέτευση πίσω στη σπλήνα βοηθιέται και γίνεται ευκολότερη από τη βαρύτητα.’’

6.Βοηθάει το λεμφικό σύστημα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πολύ τους λεμφαδένες τους-στο λαιμό ή στην περιοχή της μασχάλης-αποτελούν στην πράξη ένα σημαντικό μέρος του συστήματος.

Σύμφωνα με το ‘’Healthy Life Tricks’’, η αριστερή πλευρά του σώματος είναι η κυριαρχούσα  λεμφική πλευρά και ,όταν κοιμάστε από αυτήν την πλευρά,το σώμα σας έχει περισσότερο χρόνο να φιλτράρει τοξίνες,λεμφικά υγρά και απόβλητα’’.

7.Βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα.

Καλύτερη κυκλοφορία και μια μείωση στους κιρσούς είναι δυο πολύ σοβαρές ωφέλειες από την αριστερή πλευρά του ύπνου.

Σύμφωνα με την ‘’Vein Clinic’’,’’αν έχετε κιρσούς,είναι καλή ιδέα να κοιμάστε από αυτήν την πλευρά γιατί βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας την πίεση στην κοίλη φλέβα σας( την μεγαλύτερη φλέβα στο σώμα) που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματος’’.

8.Σε εγκύους βελτιώνει τη ροή του αίματος στο έμβρυο.

Πιθανά να έχετε ακούσει για τον ύπνο από την αριστερή πλευρά σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης αλλά να μην ξέρετε το λόγο.

Σύμφωνα με το WebMD ,’’συνίσταται ο ύπνος από την αριστερή πλευρά σε εγκύους γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία στην καρδιά-καλό και για τη μητέρα και για το μωρό.’’

Συνεπώς οι ωφέλειες στην υγεία από τον ύπνο στην αριστερή πλευρά είναι καταπληκτικές. Δοκιμάστε το κι εσείς και πείτε μας τα σχόλιά σας.

 

πηγή : www.littlethings.com  απο Μ. Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Χλώμιασαν” χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες: Αλλάζουν όλα με τον ΕΝΦΙΑ, μαθεύτnκαν τα δuσάρεστα για το 2024

Efi Nika

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea