Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα 6 σημάδια του πρόωρου τοκετού!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140915_5416fd37743df

Τα 6 σημάδια του πρόωρου τοκετού!!!

 

Γνωρίζετε ποια είναι τα σημάδια που ίσως υποδηλώνουν έναν πιθανό πρόωρο τοκετό; Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του εμβρύου και τι πρέπει να κάνετε; Ενημερωθείτε για να μειώσετε την πιθανότητα του πρόωρου τοκετού.

Εκκρίσεις με έντονη φαγούρα

Οι εκκρίσεις με δυσάρεστη οσμή ενδεχομένως να αποτελούν σημάδι φλεγμονής από μικρόβια στον τράχηλο ή στη μήτρα. Θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας και αυτός ενδεχομένως να σας χορηγήσει αντιβίωση, για τη μείωση της η φλεγμονής.

Πόνοι στην πλάτη ή στην κοιλιά

Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη σας ενδεχομένως να είναι φυσιολογικός, αλλά ίσως μερικές φορές να αποτελεί σύμπτωμα που να προμηνύει έναν πρόωρο τοκετό. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο πόνος επιμένει και δεν ανακουφίζεστε όταν αλλάζετε στάση, θα ενημερώστε το γυναικολόγο σας.

Ύποπτες συστολές της μήτρας

Οι ελαφρές, ανώδυνες συσπάσεις στη μήτρα (γίνεται πολύ σκληρή και μετά χαλαρώνει) είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν μετά την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Στην περίπτωση όμως που επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα, ( έξι ή περισσότερες φορές την ώρα), θα πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας, καθώς είναι ύποπτες.

Ύπαρξη αίματος

Η κολπική αιμορραγία είναι κάτι που πρέπει να αναφέρετε στον γυναικολόγο σας αμέσως. Είναι πιθανό να οφείλεται σε διάφορες αιτίες μεταξύ αυτών και η αποκόλληση του πλακούντα. Ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει ακινησία.

Τα 6 σημάδια του πρόωρου τοκετού

Πίεση στην πύελο

Η πίεση στην πύελο δηλαδή στη βάση της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι αρχίζουν σύντομα οι ωδίνες του τοκετού. Η πίεση στην περιοχή αυτή, μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα ότι το μωρό σπρώχνει προς τα κάτω ή ακόμη μπορεί να αισθάνεστε να “πέφτει”. Ανάλογα με τη θέση του μωρού, μπορεί ο πόνος να είναι μπροστά, στα πλάγια ή στην πλάτη.

Το μωρό δεν κινείται καθόλου

Αν το μωρό δεν κλοτσάει, όπως συνήθως, ίσως αυτό να αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν έχετε τέτοιες υποψίες ενημερώστε τον γυναικολόγο. Οι κινήσεις του βρέφους, κανονικά αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές από την εικοστή εβδομάδα.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika