Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΕΙΑ

Tέλος τα προνόμια εισαγωγής πολυτέκνων στα ΑΕΙ με απόφαση του ΣτΕ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5c05b3f
Tέλος τα προνόμια εισαγωγής πολυτέκνων στα ΑΕΙ με απόφαση του ΣτΕ

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταργήσει τα προνόμια πολύτεκνων παιδιών για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Με τρεις αποφάσεις (986 – 988/2014), η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που εισάγουν προνόμια για μέλη πολύτεκνων οικογενειών γιατί αυτά «αντίκεινται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας».

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δηλώνει πως διαφωνεί με την συγκεκριμένη απόφαση και πως θα παρέμβει για να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες:

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να στηρίξουμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια. Ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όσα παιδιά κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία».

Με νόμους του 2011 και 2012, τα παιδιά πολύτεκνων εισάγονταν στα ΑΕΙ σε θέσεις που προορίζονταν αποκλειστικά για αυτούς.

mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χλώμιασαν» οι μαθητές: Έκτακτη ανακοίνωση για τα σχολεία, αλλάζουν όλα στις απουσίες – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αθανασία Δαλακούρα: Η Μαθήτρια από τη Ροδόπη που πήρε σε όλα 20 και μπαίνει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Οριστικό: Τέλος τα κινητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αυστηρή τιμωρία, μέχρι και οριστική αποβολή από το σχολείο

Penni Syggrou