Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΙ

Σώθηκε από μεταμόσχευση πνεύμονα που άνηκε σε καπνίστρια, η ζωή της μετά την επέμβαση!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1410826751357_Image_galleryImage_Good_Health_Collect_of_Sh

Σώθηκε από μεταμόσχευση πνεύμονα που άνηκε σε καπνίστρια, η ζωή της μετά την επέμβαση!-ΦΩΤΟ

Η Σάρι(Sharre McPhail), στα 27 της έμαθε ότι δε θα καταφέρει να ζήσει περισσότερο από 2 χρόνια ακόμα. Η αιτία ήταν ότι έπασχε από κυστική ίνωση(cystic fibrosis), από όταν ήταν 16 μηνών. Μια γενετική ασθένεια που προκαλεί ζημιά στους πνεύμονες και δημιουργεί μια κολλώδη βλέννα και δυσκολεύει την αναπνοή. Οι γιατροί της είπαν ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα, για να καταφέρει να επιβιώσει!

Η Σάρι παρόλο που ήξερε μια ζωή τι πρόβλημα υγεία αντιμετωπίζει, όταν το άκουσε τρομοκρατήθηκε: «δεν ήθελα να το πιστέψω ότι είναι αλήθεια. Υπήρχαν τόσα πράγματα που ήθελα να κάνω, ανθρώπους που δεν ήθελα να αφήσω πίσω μου. Οι φίλοι μου σχεδίαζαν το γάμο τους και τα παιδιά που θα έκαναν και εγώ σχεδίαζα την ίδια μου την κηδεία!»

1410816820458_Image_galleryImage_Good_Health_Sharee_McPhai

Η μητέρα της και ο αρραβωνιαστικός της, την στήριζαν συνέχεια λέγοντας της: θα τα καταφέρεις, θα βρεθεί δότης, θα γίνεις καλά. Μόνο που η ίδια ήξερε πως ένας στους τρεις που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, δε καταφέρνει να επιβιώσει μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα. Είχε μόνιμα μια βαλίτσα έτοιμη, για να πάει απευθείας στο νοσοκομείο εάν την καλούσαν, καθώς οι πνεύμονες δε μπορούν να αντέξουν πολύ έξω από το σώμα μας!

Μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες, έλαβε ένα τριτο τηλεφώνημα μια μέρα που ηταν στο γήπεδο με τον αρραβωνιαστικό της. Έτρεξαν αμέσως, την ετοίμασαν για το χειρουργείο, μέχρι που ήρθε η κρίσιμη ερώτηση από το γιατρό: «Θα δεχόσουν τους πνεύμονες αν μάθαινες ότι άνηκαν σε μια πρώην 55χρονη καπνίστρια; Πρέπει να αποφασίσεις τώρα!»

Η Σάρι δεν είχε καπνίσει ποτέ, φοβόταν ότι δε θα λειτουργούσαν στο σώμα της και ότι άδικα θα έκανε την εγχείρηση. « Ήμουν απίστευτα νευρική, γιατί ήταν η 3η φορά που με καλούσαν και το είδα ως την τελευταία μου ευκαιρία. Ο γιατρός με επιβεβαίωνε ότι ήταν υγιή το μόσχευμα και ότι δε θα μου έδιναν κάποιο που ήταν σε κακή κατάσταση. Έτσι αποφάσισα να προχωρήσω!»

Ο καθηγητής Paul Corris, ειδικός σε μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνεύμονα δηλώνει: «Μια μειοψηφία αρνείται μόνο τους πνεύμονες ενός καπνιστή, γιατί ανησυχούν ότι δε θα ¨δουλέψουν¨ και δε τους αρέσει η ιδέα να έχουν τα πνευμόνια καπνιστή. Όμως τα μοσχεύματα που χρησιμοποιούμε δεν είναι κατεστραμμένα, αλλιώς δε θα τα δίναμε!»

1410818394801_Image_galleryImage_Good_Health_Collect_of_Sh

Μετά από 11 ώρες χειρουργείο, η Σάρι συνήλθε. Μετά από εβδομάδες μπορούσε να αναπνέει χωρίς περιορισμούς, βγήκε από το νοσοκομείο, και είναι υγιέστατη. Ετοιμάζετε να παντρευτεί και να φτιάξει τη δική της οικογένεια. Έχει επιστρέψει στη δουλειά της ως δασκάλα και συμμετέχει σε μαραθώνιους για να  δώσει κάτι πίσω, από το δώρο που της χαρίστηκε όπως δηλώνει. «Η δότρια μου έδωσε πίσω τη ζωή μου και εγώ είμαι αποφασισμένη να κάνω όσα περισσότερα μπορώ, κάθε μέρα που περνά!’

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: dailymail.co.uk

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika