Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Χαλκίδα, αναστατώθηκε η Αττική. Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

seismos_

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Χαλκίδα, αναστατώθηκε η Αττική. Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.02 τα ξημερώματα της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού, όπως ενημερώνει το Ινστιτούτο είναι μεταξύ Μαλεσίνας και Εύβοιας σε υποθαλάσσιο χώρο, 78 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Έγινε αισθητός σε πάρα πολλές περιοχές, όπως στην Αθήνα στη Λαμία αλλά και στην Κόρινθο.

Χουλιάρας: Δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν επιφανειακός. Παράλληλα σημείωσε πως το φαινόμενο παρακολουθείται και δεν είναι σίγουρος πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Α. Tσελέντης: Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι προς το παρόν το φαινόμενο παρακολουθείται στενά. Παράλληλα επισήμανε ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Εύχομαι ο σεισμός αυτός να ήταν ο κύριος και να μην γίνει άλλος αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Κι αυτό γιατί εδώ και λίγο καιρό είχαμε την εκτίμηση της ομάδας ΒΑΝ ότι στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται ένας ισχυρότερος σεισμός. Είχαμε σε κατάσταση ετοιμότητας το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η σεισμική ακολουθία συνεχίζει. Περιμένουμε και παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο», δηλώνει.

Συνεχείς μετασεισμοί

Οι μετασεισμοί πάντως γύρω από το επίκεντρο συνεχίζονται. Μέχρι αυτή την ώρα είναι αρκετοί και το μέγεθός τους φτάνει ακόμα και τα 3,4 Ρίχτερ.

Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι της Χαλκίδας

Κάτοικοι της Χαλκίδας επικοινωνούν συνεχώς με το zougla.gr και αναφέρουν ότι ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. «Πεταχτήκαμε από το κρεβάτια μας, έτριζαν τα πάντα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Τα Αστυνομικά Τμήματα, του Λουτρακίου και της Λίμνης Ευβοίας, ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τραυματίες. Το ίδιο επιβεβαίωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής του νομού.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika