Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συμβολική διαμαρτυρία φοιτητών ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-fitites

Συμβολική διαμαρτυρία φοιτητών ΑμεΑ

Σε συμβολική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τρίτη φοιτητές ΑμεΑ και φοιτητές εθελοντές συνοδοί, για τα προβλήματα κινητικότητας και προσβασιμότητας που τους στερούν τη συμμετοχή στην ακαδημαϊκή ζωή.

Τα μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου, ζητούν τη λήψη μέτρων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόσβασή των ΑμεΑ στους χώρους του Αριστοτελείου, με ράμπες και αναβατήρα.

Παράλληλα, διεκδικούν τη λειτουργία λεωφορείου με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου, τη συντήρηση των ανελκυστήρων και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα για την καλύτερη παρακολούθηση των διαλέξεων.

Σύμφωνα με το seleo.gr, η συγκεκριμένη Ομάδα συστάθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια από φοιτητές ΑμεΑ και φοιτητές εθελοντές συνοδούς, με στόχο να προωθήσει και να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως στην μεταφορά τους από και προς το Πανεπιστήμιο.

amea-fitites1

Στη συμβολική διαμαρτυρία παρευρέθηκαν και αντιπρυτάνεις που συζήτησαν με τους φοιτητές χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση στα αιτήματα τους.

 

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

«Χλώμιασαν» οι μαθητές: Έκτακτη ανακοίνωση για τα σχολεία, αλλάζουν όλα στις απουσίες – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αθανασία Δαλακούρα: Η Μαθήτρια από τη Ροδόπη που πήρε σε όλα 20 και μπαίνει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ – ΦΩΤΟ

Efi Nika