Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγκλονιστική έκκληση: «Βγάλτε τα σωληνάκια από τη φωτογραφία της νεκρής κόρης μου»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sygklonistiki ekklisi vgalte ta solinakia apo ti fotografia tis nekris koris mou

Συγκλονιστική έκκληση: «Βγάλτε τα σωληνάκια από τη φωτογραφία της νεκρής κόρης μου»

Είναι πολύ δύσκολο να χάνεις το παιδί σου. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος, ώστε ο πόνος να εξαφανιστεί; Υπάρχει κάτι στον κόσμο που θα μπορούσε να βοηθήσει έναν γονιό να ξεπεράσει πιο γρήγορα μία τέτοια τεράστια απώλεια;

Το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να το ξεχάσει, να το ξεπεράσει, αλλά κάτι πρέπει να υπάρχει που θα απαλύνει λίγο τον πόνο, τουλάχιστον. Το κενό, που έχει δημιουργηθεί και δύσκολα καλύπτεται. Ίσως και ποτέ.

Αυτό το κάτι προσπάθησε να βρει και ο Nathen Steffel από το Οχάιο, που είδε το κοριτσάκι του να χάνει την μάχη με τη ζωή, μόλις έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Και αυτή είναι η συγκινητική ιστορία του, που ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους και απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι υπάρχουν και εκείνοι γύρω μας που δεν σκέφτονται μόνο το κακό. Που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Και που μπορούν να αφιερώσουν μερικό από τον χρόνο τους, για το καλό του άλλου.

Στροφή προς το Reddit

Επειδή η μικρή Sophia έζησε ολόκληρη τη ζωή της μέσα στο νοσοκομείο, η οικογένεια δεν μπόρεσε ποτέ να έχει μια φωτογραφία της, χωρίς τον νοσοκομειακό εξοπλισμό, που την κρατούσε στη ζωή. Τώρα, η μικρούλα έφυγε και ο πατέρας της το μόνο που ήθελε ήταν μια απλή φωτογραφία, που δεν θα είχε κάτι να θυμίζει τις δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο.

Γι’ αυτό απευθύνθηκε στην ιστοσελίδα Reddit και ζήτησε όποιος γνώριζε να δουλεύει το Photoshop να “πειράξει” την φωτογραφία της κόρης του και να αφαιρέσει τα σωληνάκια, που είχε στα χέρια και το στόμα της. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και μια μόλις βδομάδα αργότερα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά πορτρέτα.

"Βοηθήστε να δω πώς θα ήταν το μωρό μου χωρίς σωληνάκια"

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: “Αίτημα Photoshop: Η κόρη μου πρόσφατα έφυγε από τη ζωή μετά από έναν μεγάλο αγώνα στο νοσοκομείο. Επειδή ήταν στο νοσοκομείο όλη τη ζωή της, δεν μπορέσαμε να έχουμε μια φωτογραφία της χωρίς τα σωληνάκια. Μπορεί κάποιος να αφαιρέσει τα σωληνάκια από αυτή τη φωτογραφία;”.

Η Sophia “έφυγε” την περασμένη Πέμπτη και την παράκληση ο Nathen την έκανε το Σαββατοκύριακο. Δύο μέρες αργότερα, έχει λάβει περισσότερα από 2500 σχόλια και εκατοντάδες φωτογραφίες της κόρης του, με διαφορετικά φόντο και διορθώσεις. Όλες χωρίς τα σωληνάκια.

Ο ίδιος λέει ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα είχε τέτοια ανταπόκριση. Ήθελε μόνο να λάβει μια αξιοπρεπή φωτογραφία. Εντυπωσιάστηκε από το πόσοι πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του.

“Έχουμε τόσες πολλές ωραίες φωτογραφίες τώρα”, λέει. “Στην αρχή έλαβα τόσες απαντήσεις, που δεν προλάβαινα να τις διαβάσω. Έμενα ξύπνιος μέχρι τις 3 το πρωί για να μπορέσω να απαντήσω και εγώ με τη σειρά μου σε όσους φάνηκε να έχουν ζήσει μια αντίστοιχη περιπέτεια”, απάντησε στο BuzzFeed.

Στο μοναδικό πράγμα που αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια ήταν οι χρηματικές δωρεές. “Σας ευχαριστούμε για την γενναιόδωρη προσφορά σας, αλλά δεν ζητάμε χρήματα. Ούτε ήθελα τη δημοσιότητα. Το μόνο που ζητούσαμε ήταν μια όμορφη φωτογραφία”, είπε στην Sydney Morning Herald.

Η ιστορία της μικρής Σοφίας

Η Sophia γεννήθηκε στις 30 Μαΐου και έπασχε από ηπατικό αιμαγγείωμα, δηλαδή είχε έναν όγκο στο ήπαρ. Τη μισή ζωή της πέρασε στο Nationwide Children’s Hospital στο Κολόμπους του Οχάιο, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στο Children’s Hospital Medical Center του Σινσινάτι, όπου υπήρχαν περισσότεροι χειρούργοι ήπατος και ειδικοί για την φροντίδα του μωρού.

Βρισκόταν σε λίστα αναμονής, όταν έχασε τον αγώνα για τη ζωή. Είχε προσπαθήσει πολύ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο λόγος ήταν επιπλοκές που αφορούσαν την πίεση στην κοιλιά της, λόγω του αιμαγγειώματος. Ήταν έξι εβδομάδων.

 

Η ιστορία της και το αίτημα του πατέρας της συγκίνησαν πολύ τον κόσμο, που έστελνε τα μηνύματά του, έστω για να συγχωρεθεί τον Nathen και την οικογένεια.

“Ποτέ δεν είχα σκεφθεί κάτι τέτοιο. Πέρασα μια αντίστοιχη κατάσταση, όταν η κόρη μου δεν τα κατάφερε πέντε ώρες μετά τη γέννησή της, τον Φεβρουάριο του 2013. δεν περνά μέρα που να μην την σκέφτομαι. Έχετε την στήριξή μου σε ό,τι χρειαστείτε”, είπε κάποιος.

“Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, χωρίς να προσπαθήσω και εγώ να φτιάξω την φωτογραφία”, είπε κάποιος άλλος. “Ουάου, πάω να πάρω αγκαλιά το νεογέννητό μου τώρα”, πρόσθεσε ένας τρίτος.

Ακόμα και ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει ό,τι είχε συμβεί. “Είμαι συγκλονισμένος με τις απαντήσεις που έχω λάβει”, είπε στη ιστοσελίδα Today Parents. “Και εγώ και η σύζυγός μου είμαστε πολύ ευγνώμονες που τόσοι πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν ό,τι έκαναν στην ζωή τους για να μας στείλουν είτε τα συλλυπητήριά τους είτε μια φωτογραφία είτε ένα σκίτσο”.

“Μας βοήθησε πολύ αυτό. Να νιώσουμε ότι οι άλλοι νοιάζονται. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν έναν πατέρα πιο ευτυχισμένο”, πρόσθεσε.

Η όμορφη πλευρά της εποχής του διαδικτύου

Και πραγματικά, είναι πολύ ευχάριστο να συνειδητοποιούμε ότι οι άνθρωποι νοιάζονται ο ένας για τον άλλο. Σε μια κοινωνία που μοιάζει πολύ απρόσωπη. Που όλα τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεν μένει χρόνος σε κανέναν να κάνει πράγματα που θέλει.

Που οι περισσότεροι ασχολούνται με το Facebook, το Twitter, το Instagram και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιμένουν μόνο να σχολιάσουν μια φωτογραφία ή ένα post, την στιγμή ακριβώς που θα κοινοποιηθεί.

Που οι άνθρωποι είναι χωμένοι στις οθόνες και έχουν ξεχάσει τι θα πει κοινωνικοποίηση. Γιατί και αυτή πλέον γίνεται online. Εκεί χρειάζεται να έχεις περισσότερους φίλους, άλλωστε, απ’ ότι στην πραγματική ζωή.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε και το καλό του διαδικτύου, που αυτή τη φορά, όπως και άλλες στο παρελθόν, βοήθησε μια οικογένεια.

Τέτοια γεγονότα, που πραγματικά δεν πρέπει να γίνονται, γιατί κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να βιώνει τέτοιες καταστάσεις, μας θυμίζουν τι σημαίνει ανθρωπιά. Τι σημαίνει συμπόνια. Και ότι γύρω μας υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, που μπορούν να βοηθήσουν, όταν θα βρεθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Συγχαρητήρια σε όσους μπήκαν στον κόπο να φτιάξουν την φωτογραφία, όποιο αποτέλεσμα και αν είχαν, και σε όσους έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

 

Γ.Δ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika