Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Πρώτη μέρα στο σχολείο, άνοιξαν και τα ειδικά σχολεία. Καλή σχολική χρονιά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ÁÑÃÏÓ- ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÓÔÏ 1ï ÄÇÌÏÔÉÊÏ Ó×ÏËÅÉÏ (ÊÁÐÏÄÉÓÔÑÉÁÊÏ) (EUROKINISSI/ ÂÁÓÉËÇÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ)

Πρώτη μέρα στο σχολείο, άνοιξαν και τα ειδικά σχολεία. Καλή σχολική χρονιά!

Από το πρωί σήμερα χτύπησε και πάλι το κουδούνι για 1.300.000 μαθητές σε όλη τη χώρα! Οι μικρότεροι για πρώτη φορά βιώνουν την αίσθηση του θρανίου, τη μυρωδιά του τετραδίου, της δασκάλας και πως είναι να κανείς νέους φίλους μέσα στη τάξη σου. Πρωτόγνωρες εμπειρίες που θυμόμαστε όλοι από τα παιδικά μας χρόνια!

Οι μαθητές των ειδικών σχολείων, θα μπορέσουν να βρουν μια διέξοδο από το σπίτι και να ανοίξουν το πνεύμα και τα φτερά τους ακόμα περισσότερο. Βλέπεις για τα παιδιά που δε μπορούν εύκολα να κινηθούν και να βγουν έξω, το σχολείο δεν είναι απλά η πηγή που θα τους προσφέρει το νερό της γνώσης. Αλλά το δρομάκι, που θα μεγαλώσει και θα γίνει μονοπάτι για να μοιραστούν εμπειρίες με άλλα παιδιά, με παρόμοια προβλήματα. Να ζήσουν μέσα από νέες φιλίες ακόμα μεγαλύτερες νέες εμπειρίες.

48392-532-1(1)-960

Μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν με ελλείψεις, όμως πιστεύω πως όλα θα βρουν το δρόμο τους, όπως γίνεται πάντα στη χώρα μας! Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στα σχολεία βρίσκονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή συνολικά 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Επίσης έως σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, έχουν τοποθετηθεί 4.900 αναπληρωτές, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν 10.000 αναπληρωτές ακόμη με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.

Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσης, συνταξιοδοτήσης κ.ο.κ).

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη σε αγιασμό στους Λειψούς. Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε μήνυμά του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

φιλος φυλλαδιο6

Επεσήμανε πως όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν «με τη βοήθεια όλων» τα «αρκετά» προβλήματα που έχουν σχολεία και εκπαιδευτικοί.

«Σήμερα προσπαθούμε σε όλη την Ελλάδα να είναι όλα μας τα σχολεία ανοιχτά και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να είναι στις θέσεις τους. Θα δούμε στο τέλος της ημέρας κατά πόσο θα πετύχουμε τους στόχους μας», ανέφερε.

Εμείς να ευχηθούμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και ομαλή σχολική χρονιά και να βγουν γεμάτοι από γνώσεις και θετικά συναισθήματα, αυτά που μόνο στα μαθητικά χρόνια ζούμε και θυμόμαστε!

 

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 πολύ ενοχλητικές συμπεριφορές των παιδιών που δείχνουν ότι είναι πανέξυπνα

Penni Syggrou

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou