Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Πρόταση “βόμβα” για φόρο στις αναλήψεις μετρητών!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

analipseis-metriton

– Πρόταση για φόρο στην ανάληψη μετρητών κάνουν στην κυβέρνηση οι τράπεζες
– Μέτρο για την αποφυγή της φοροδιαφυγής μέσω της ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγων
– “Τα μετρητά μπορούν να διοχετευθούν εύκολα στην “μαύρη” οικονομία” λένε
– Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν ηλεκτρονικά τη μισθοδοσία

Την επιβολή φόρου στην ανάληψη μετρητών σκέφτεται η κυβέρνηση, έπειτα από πρόταση των τραπεζών, ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του περιορισμού της χρήσης μετρητών.

Την σχετική πρόταση, φέρνει στο φως η εφημερίδα “Καθημερινά” σύμφωνα με την οποία επιτελικά στελέχη τραπεζών τονίζουν πως τα μετρητά διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό ή μπορούν να διοχετευθούν εύκολα, στη «μαύρη» οικονομία και προτείνουν τον επιβολή φόρου στις αναλήψεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους ένα τέτοιο μέτρο θα μείωνε δραστικά τις συναλλαγές με μετρητά και κατ’ επέκταση της παραοικονομίας. Οι κάρτες –πιστωτικές και χρεωστικές– αλλά και οι νέας τεχνολογίας που επιτρέπουν τις ανέπαφες συναλλαγές για μικροποσά, καθώς και το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για την πιο μικρή συναλλαγή από την αγορά εφημερίδας στο περίπτερο μέχρι και εισιτήριο λεωφορείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, στις προτάσεις προς την κυβέρνηση συμπεριλαμβάνοται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Υποχρεωτική χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων για κάθε συναλλαγή με επαγγέλματα, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής ή χρησιμοποιούνται τα μετρητά ως κύριο μέσο συναλλαγών.

– Υποχρεωτικη χρήση καρτών ή ηλεκτρονικών δικτύων για συναλλαγές από κάποιο ποσό και πάνω.

– Αναμόρφωση φορολογικού συστήματος με την καθιέρωση συστήματος εσόδων – εξόδων. Τα νοικοκυριά ή οι επαγγελματίες θα φορολογούνται μόνο για το ποσό του εισοδήματος που δεν καταναλώθηκε. Ετσι επαγγελματίες και νοικοκυριά θα έχουν ισχυρό κίνητρο να ζητούν αποδείξεις για την παραμικρή δαπάνη, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους και να περιορίσουν τον τελικό φόρο.

– Υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, να καταβάλουν ηλεκτρονικά κάθε μισθοδοσία.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika