Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Προσοχή στις ταμπλέτες του πλυντηρίου-Αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Προσοχή στις ταμπλέτες του πλυντηρίου-Αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά

Προσοχή στις ταμπλέτες του πλυντηρίου-Αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά

Την προσοχή των γονιών στις ταμπλέτες που περιέχουν υγρά καθαριστικά για τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων εφιστούν οι ειδικοί.

Πολλοί γονείς φροντίζουν να έχουν τα απορρυπαντικά σε ασφαλές σημείο, ώστε να μην έχει πρόσβαση το παιδί, ωστόσο, συχνά τοποθετούν το κουτί με τις ταμπλέτες, στο κάτω ντουλάπι της κουζίνας δίπλα από το πλυντήριο πιάτων, θεωρώντας ότι δεν είναι επικίνδυνες.

Όμως, το υγρό σαπούνι που αυτές περιέχουν προκαλεί άμεσο χημικό έγκαυμα, που οδηγεί σε προβλήματα αναπνοής λόγω διόγκωσης της αεροφόρου οδού τους.

«Οι ταμπλέτες με υγρό καθαριστικό μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα μικρά παιδιά», δήλωσε ο δρ Λίντσεϊ Φρέιζερ, από το Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του νοσοκομείου της Γλασκώβης όπου και καταγράφηκαν περιστατικά δηλητηριασμού παιδιών από ταμπλέτες. «Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών που πίεσαν τις ταμπλέτες μέχρι που “έσκασαν”, με συνέπεια να τραυματιστούν στα μάτια, ενώ αρκετά παιδάκια τις έχουν φάει. Νομίζουμε ότι τις θεώρησαν γλυκίσματα, διότι είναι απαλές και με ωραίο, φωτεινό χρώμα».

Ωστόσο, «οι αλκαλικές χημικές ουσίες που περιέχουν οι ταμπλέτες προκαλούν άμεσο χημικό έγκαυμα και συνεπώς έχει ζωτική σημασία να μεταφερθεί αμέσως το παιδί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, στα περισσότερα παιδιά τοποθετήθηκε αναπνευστήρας για να μην κλείσει εντελώς ο λαιμός τους από την διόγκωση και πνιγούν.

Πηγή: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 πολύ ενοχλητικές συμπεριφορές των παιδιών που δείχνουν ότι είναι πανέξυπνα

Penni Syggrou

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou