Newsitamea.gr
AMEA news ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΟΑμΕΑ προς Χαρδουβέλη: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας στους δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

article-new-thumbnail-ehow-images-a02-1o-a1-buy-motorized-wheelchair-800x800

ΠΟΑμΕΑ προς Χαρδουβέλη: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας στους δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

Η επιστολή της Περιφερειακής  Ομοσπονδίας Ατόμων  με  ΑναπηρίαΔυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων αναφέρεται:

Κύριε Υπουργέ,  Κύριε Πρόεδρε,

Νέα καθυστέρηση διαπιστώνετε στην καταβολή των  επιδομάτων αναπηρίας  Πρόνοιας του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου 2014 στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, τα οποία είναι γνωστό ότι αποτελούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης.

Ειδικότερα, αν και η απόφαση  για την επιχορήγηση των Δήμων  από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2014 προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο 2014 υπογράφηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου (Αρ. Πρωτ: 33038/05-09-2014), ο αρμόδιος επίτροπος  εντεταλμένος του Υπουργείου Οικονομικών για τον Δήμο Πατρέων συνταξιοδοτήθηκε με αποτέλεσμα η θέση αυτήν την στιγμή να παραμένει κενή. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δοθεί η εντολή καταβολής τους .

Τα άτομα με αναπηρία διαχρονικά  αντιμετωπίζουν πολλαπλά οικονομικά προβλήματα λόγω του ότι επωμίζονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό το συνεχώς αυξανόμενο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζει από την αναπηρία τους ή τη χρόνια πάθησή τους.

Θεωρούμε αδιανόητο, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, που διαμένουν στην Περιφερειακή  Ενότητα Αχαΐας, να αντιμετωπίζουν νέα καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων αναπηρίας , λόγω της συνταξιοδότησης του αρμόδιου επιτρόπου στον Δήμο Πατρέων.

Παρακαλούμε την άμεση έλευση επίτροπου από άλλη περιοχή στον Δήμο Πατρέων προκειμένου να  υπογραφεί άμεσα η εντολή εντάλματος και ταυτόχρονα  την τοποθέτηση νέου επιτρόπου στην θέση του συνταξιοδοτηθέντος,   προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας..

Αναμένουμε τις θετικές ενέργειες σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika