Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ποια ασθένεια απειλεί τις κόρες των υπέρβαρων μπαμπάδων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποια ασθένεια απειλεί τις κόρες των υπέρβαρων μπαμπάδων

Τα περιττά κιλά του πατέρα επηρεάζουν τη μελλοντική υγεία της κόρης του, αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Scientific Reports.

Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες εστιάζουν στο ρόλο της υγείας του πατέρα ως παράγοντα που επηρεάζει τη μελλοντική υγεία των παιδιών.

Η νέα μελέτη δείχνει συγκεκριμένα ότι εάν ο πατέρας είναι υπέρβαρος αλλά η μητέρα έχει κανονικό βάρος, τότε σε περίπτωση που το ζευγάρι κάνει κόρη το παιδί θα είναι υπέρβαρο στα πρώτα χρόνια της ζωής του και αργότερα θα διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.

Ποια ασθένεια απειλεί τις κόρες των υπέρβαρων μπαμπάδων

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξέτασε το ρόλο του βάρους του πατέρα ως προς το μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου για το παιδί.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, το υπερβολικό βάρος συνδέεται με μεταβολές στο DNA του σπέρματος, οι οποίες κληρονομούνται στην κόρη και επιδρούν στο ρυθμό ανάπτυξης του ιστού του μαστού.

Η μελέτη των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζταουν διεξήχθη σε ποντίκια εργαστηρίου, ωστόσο οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα ευρήματα ισχύουν και για τους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika