Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Πέθανε το 8χρονο κοριτσάκι που είχε νικήσει έναν σπάνιο καρκίνο του εγκεφάλου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πέθανε το 8χρονο κοριτσάκι που είχε νικήσει έναν σπάνιο καρκίνο του εγκεφάλου

Την τελευταία του πνοή άφησε το 8χρονο κοριτσάκι, το οποίο ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατόρθωσε να νικήσει έναν σπάνιο μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, η μικρούλα Κλώντια Μπέρκιλ πέθανε στον ύπνο της μόλις τέσσερις μήνες αφότου οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι ξεπέρασε τον καρκίνο της.

Όπως έγινε γνωστό, αυτοί οι τέσσερις μήνες δεν ήταν ανέμελοι. Η Κλώντια έπαθε πνευμονία, εντοπίστηκε μία ύποπτη σκιά στον θώρακά της για την οποία χειρουργήθηκε, ενώ πρόσφατες φωτογραφίες που είχε αναρτήσει η μητέρα της, Άντρεα, στην σελίδα «Claudia’s Cause» στο Facebook, έδειχναν το παιδί με σωληνάκια για κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα που δεν κατονομαζόταν. Ο θάνατός της γνωστοποιήθηκε από την μητέρα της στην ίδια σελίδα.

«Η Κλώντια πέθανε ήσυχα στον ύπνο της τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρά την μακροχρόνια αρρώστιά της, ο θάνατός της αποτελεί απίστευτο σοκ για όσους την ήξεραν και την αγαπούσαν», έγραψε. Το μικρό κορίτσι είχε διαγνωστεί το 2011 με μεταστατικό πινεοβλάστωμα – έναν σπάνιο καρκίνο στην υπόφυση του εγκεφάλου, για τον οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εγκεκριμένη θεραπεία.

Για να τον νικήσει, υποβλήθηκε σε μία απαιτητική, πειραματική θεραπεία που αποκαλείται «πρωτόκολλο του Μιλάνου» (The Milan Protocol) και, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει 44 δύσκολες συνεδρίες ακτινοθεραπείας. Αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να υποβληθεί σε ένα ακόμα προγραμματισμένο χειρουργείο, αλλά η εγχείρηση αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες λόγω μίας πρόσφατης λοίμωξης.

Η πορεία της υγείας της εξελισσόταν ικανοποιητικά και έτσι η μητέρα της έγραφε στις 20 Οκτωβρίου: «Η Κλώντια τρέφεται με σωληνάκι εδώ και τρία χρόνια και ανυπομονώ να δω το όμορφο προσωπάκι της χωρίς το σωλήνα».//

ΠΗΓΗ: ygeia.tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  … Οκτάχρονο κοριτσάκι νίκησε μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου
Οκτάχρονο κοριτσάκι νίκησε μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου Ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία που διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να τον νικήσει. Η μικρούλα Κλώντια Μπέρκιλ, από το Μάρκετ Ρέιζεν του Λίνκολνσιρ, διαγνώστηκε με μεταστατικό πινεοβλάστωμα όταν ήταν 5 ετών και η πρόγνωση των γιατρών ήταν πως είχε μόνο λίγεςεβδομάδες ζωής……..

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea