Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Πάτρα: 44 θέσεις στάθμευσης για τα ΑμεΑ- Όταν κι αυτές δεν τις καταλαμβάνουν άλλοι…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

-thesis-stathmefsis-gia-ta-amea

Οι θέσεις στάθμευσης γενικά στην πόλη δεν επαρκούν, πόσο μάλλον για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους μόνο 44, ενώ πολλές φορές κάποιες από αυτές καταλαμβάνονται από οδηγούς, που δεν πάσχουν από αναπηρία.

Ο νομοθέτης ορίζει ότι ο αριθμός των θέσεων που προορίζονται για ΑΜΕΑ πρέπει να είναι στο 5% του συνολικού αριθμού της πόλη.

Γενικότερα το θέμα της πρόσβασης των ΑμεΑ σε διάφορους δημόσιους χώρους και καταστήματα στην πόλη επανέρχεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, αφού είτε δεν υπάρχουν οι απαραίτητες μπάρες πρόσβασης, είτε όπου υπάρχουν αυτές αποκλείονται από παράνομη στάθμευση ΙΧ και δικύκλων.

«Νόμος» στην Πάτρα η στάθμευση ΙΧ σε θέσεις για ΑμεΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

rqgmxmeshy574986e156a0f.jpg

Σε άγραφο… νόμο έχει εξελιχθεί το φαινόμενο στάθμευσης ΙΧ σε θέσεις που προορίζονται για οχήματα για Άτομα με Αναπηρίες. Το thebest.gr δημοσίευσε φωτογραφίες αναγνώστη, ο οποίος εξοργίστηκε από την συμπεριφορά εκπαιδευτή οδηγών, ο οποίος είχε σταθμεύσει σε διάβαση για ΑμεΑ στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Άλλος αναγνώστης, εξίσου εξοργισμένος, μας έστειλε φωτογραφία από το χώρο στάθμευσης καταστήματος επί της Ακτής Δυμαίων, όπου οι πελάτες του, πάρκαραν στις θέσεις που προβλέπονται για άτομα με κινητικές δυσκολίες, θέτοντας θέμα για την παιδεία ορισμένων συμπολιτών…

http://www.thebest.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea