Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ουρικό οξύ και λανθασμένες αντιλήψεις: Δείτε την ενημέρωση σε ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

8266bfbe

Ουρικό οξύ και λανθασμένες αντιλήψεις: Δείτε την ενημέρωση σε ΒΙΝΤΕΟ

Το υψηλό ουρικό οξύ είναι σύνηθες σήμερα. Η σύγχρονη διατροφή που περιέχει σε αφθονία διαιτητικές πηγές ουρικού οξέος λόγω της υπερκατανάλωσης ζωικών τροφίμων και αλκοόλ, η παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο ενοχοποιούνται για τα αυξανόμενα ποσοστά της νόσου. Ωστόσο το ουρικό οξύ δεν αυξάνει μόνο λόγω κακής διατροφής.

Παράγοντες και νοσήματα που προκαλούν ελαττωμένη αποβολή  (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια) ή αυξημένη ενδογενή παραγωγή ουρικού οξέος (π.χ. καρκινώματα) μπορεί επίσης να αυξήσουν το ουρικό οξύ. Όταν η αιτία της αύξησης είναι διατροφική,  η αποχή από το αλκοόλ, η σωστή ενυδάτωση και η ελάττωση της κατάχρησης τροφίμων πλούσιων σε πουρίνες όπως είναι τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας ψάρι οστρακοειδή), η μείωση της ζάχαρης-φρουκτόζης και των κορεσμένων –trans λιπαρών είναι βασικά γενικά μέτρα. Κατά τη σωστή ιατρική εξέταση χορηγούνται εξατομικευμένα  διαιτητικά προγράμματα ή φάρμακα. . 

Στα αρχικά στάδια συμπτώματα από την αύξηση του ουρικού οξέος δεν υπάρχουν. Έτσι είναι σύνηθες η αύξηση του ουρικού οξέος να ευρίσκεται σε check upρουτίνας. Τα παθολογικά συμπτώματα συνίστανται σε λίθους νεφρών, νεφρικές βλάβες, αρθρίτιδα, παθολογικές επιδράσεις από την υποκείμενη νόσο.

[youtube id=”A3BmEuR7j00″ width=”620″ height=”360″]

Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika