Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Ο ΟΑΕΔ έδωσε κατά λάθος δώρο Χριστουγέννων σε άνεργους και τώρα το ζητάει πίσω

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0ae9f95e09874a97ee4c262e2ee4a011_L

Ο ΟΑΕΔ έδωσε κατά λάθος δώρο Χριστουγέννων σε άνεργους και τώρα το ζητάει πίσω

Δώρο Χριστουγέννων σε μερικές δεκάδες μακροχρόνια ανέργων, χορήγησε από λάθος ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika.gr το σφάλμα εντοπίστηκε από αρμόδιους υπαλλήλους και τώρα, ζητούνται πίσω τα ποσά που δόθηκαν, με τη διοίκηση του Οργανισμού, να διαβεβαιώνει ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σε δόσεις.

Ας σημειωθεί ότι βάσει νόμου, ο Οργανισμός χορηγεί δώρο Χριστουγέννων, μόνο σε ανέργους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, δεν δικαιούνται δώρου Χριστουγέννων. Μάλιστα, έχει προβλεφθεί η καταβολή επιπλέον επιδόματος ανεργίας και για μακροχρόνια ανέργους, με εισοδηματικά όμως κριτήρια και για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες.

Το λάθος έγινε από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού και ευτυχώς εντοπίστηκε έγκαιρα πριν πάρει διαστάσεις. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να πραγματοποιήσει έρευνα για το φαινόμενο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του λάθους και να διορθωθεί, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Είναι αλήθεια ότι το να ζητάει ο ΟΑΕΔ να επιστραφούν χρήματα, από μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή από πολίτες που βρίσκονται χωρίς δουλειά μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλλον ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είναι σίγουρα οξύμωρο και πολύ σκληρό. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 50 αυτές οι περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων που θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά στον ΟΑΕΔ.

Βασίλη Αγγελλόπουλο – ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika