Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ

Μητέρα ζήτησε το διαχωρισμό των σιαμαίων παιδιών της, με ποσοστό επιτυχίας μόλις 5%. Όμως, «ήθελε να τους δώσει έστω και αυτό το 5%».

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Curt και η Misty Oglesby πέταξαν από τη χαρά τους όταν έμαθαν ότι η Misty ήταν έγκυος και ότι η οικογένειά τους θα μεγάλωνε. Όμως, έμαθαν κάποια νέα που τους τρομοκράτησαν όταν η Misty ήταν 20 εβδομάδων.

Έμαθαν όχι μόνο ότι η Misty περίμενε δίδυμα αλλά και ότι τα μωρά ήταν σιαμαία!

«Ήταν δύσκολο να τα χωνέψουμε όλα αυτά μαζί», ανέφερε η Misty. «Δεν γνωρίζαμε τι σήμαινε αυτό, τι θα γινόταν στο μέλλον. Αντιμετωπίζαμε το άγνωστο και αυτό ήταν το πιο τρομακτικό».

Το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Cincinnati ανέλαβε το ζευγάρι, το οποίο υποβλήθηκε σε ένα πρόγραμμα εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου. Βρέθηκε ότι τα έμβρυα ήταν ενωμένα στο στήθος, από το στέρνο μέχρι τον ομφάλιο λώρο. Επίσης, το περικάρδιο και τα διαφράγματά τους ήταν συντηγμένα και είχαν κοινό ήπαρ. Επιπλέον, βρέθηκε ότι ο ιστός στις καρδιές τους δεν ήταν σωστά σχηματισμένος και έτσι δημιουργούνταν πρόβλημα στις βαλβίδες που ρύθμιζαν τη ροή του αίματος.

Οι γιατροί είπαν ότι τα κορίτσια είχαν ποσοστό επιβίωσης από 5 έως 25%.

«Μας δόθηκε η επιλογή να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη», ανέφερε η Misty. «Ωστόσο, ακόμη και εάν είχαν μόνο 5% ποσοστό επιβίωσης, θέλαμε να τους το δώσουμε».

Ευτυχώς, ο τοκετός της Selah και της Shylah πήγε πολύ καλά, όμως τα δύσκολα δεν είχαν έρθει ακόμη. Έπρεπε να διαχωριστούν.

Η Shylah ανταποκρίθηκε καλά στην εγχείριση όμως, η Selah παρουσίασε πολλές επιπλοκές.

Η κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη που οι γιατροί είπαν πολλές φορές στους γονείς τους να τις αποχαιρετήσουν.

Ωστόσο, τα κορίτσια άντεξαν και επιτράπηκε στους γονείς να τις φέρουν στο σπίτι τους, στην Indiana, 15 μέρες έπειτα από τη γέννησή τους.

«Είναι μαχήτριες», ανέφερε η Misty. «Θέλουν να ζήσουν… είναι υπέροχες».

Χάρη στο ταλαντούχο και αφοσιωμένο προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου του Cincinnati,  οι δίδυμες είναι τώρα 2μιση ετών και χαίρουν άκρας υγείας.

Και τα δύο κορίτσια χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής με τη βοήθεια του καθετήρα σίτισης. Η Selah χρειάζεται φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία όμως, σε γενικές γραμμές, ζουν ως φυσιολογικά νήπια.

«Ήταν κάτι που με άγγιξε πολύ. Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω περάσει», ανέφερε η Misty. «Καμία μέρα δεν θεωρώ δεδομένη. Ό,τι καταφέρνουν… όλα για μένα είναι μία μεγάλη νίκη. απολαμβάνω την κάθε στιγμή μαζί τους».

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με την περιπέτειά τους.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 πολύ ενοχλητικές συμπεριφορές των παιδιών που δείχνουν ότι είναι πανέξυπνα

Penni Syggrou

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou