Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Μαύρισαν οι μπανάνες: 5 τρόποι να τις αξιοποιήσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Οι μπανάνες μαυρίζουν. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι αφύσικο. Σε περίπτωση που ξέχασες τις μπανάνες ανεκμετάλλευτες και για ακόμη μία φορά τις βλέπεις μαυρισμένες, μην ανησυχείς. Μπορείς να τις αξιοποιήσεις σε μία πληθώρα συνταγών αντί να τις πετάξεις.

Η μπανάνα είναι ένα υγιεινό γλυκαντικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη, κάνοντας τα σνακ μας πιο υγιεινά. Οι μπανάνες είναι γεμάτες φυτικές ίνες, καθιστώντας τα μικρά τσιμπολογήματά μας πιο χορταστικά. Η food editor Sheela Prakash γράφει στου The Kitchn, τι μπορούμε να κάνουμε με τις μαυρισμένες μπανάνες.

Τις χρησιμοποιούμε στις μπάρες δημητριακών

Μαύρισαν οι μπανάνες: 5 τρόποι να τις αξιοποιήσεις

Εκεί έξω υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για μπάρες δημητριακών τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι. Σε περίπτωση που επιλέγουμε μία από τις συνταγές στις οποίες χρησιμοποιούμε αυγά, η Prakash γράφει πως οι μπανάνες μπορούν να αντικαταστήσουν τη θέση των αυγών. Σε περίπτωση λοιπόν που ξέχασες το τσαμπί με τις μπανάνες να μαυρίσει, χρησιμοποίησε το στις χειροποίητες μπάρες δημητριακών. Η μπανάνα ταιριάζει εξαιρετικά με τη βρώμη. Συστατικό που επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις στις μπάρες.

Τις χρησιμοποιούμε στο milkshake μας

Μαύρισαν οι μπανάνες: 5 τρόποι να τις αξιοποιήσεις

Αν συνηθίζεις να φτιάχνεις milkshake, μπορείς να αντικαταστήσεις τις μπάλες παγωτού με τις μαυρισμένες μεν, αλλά παγωμένες μπανάνες δε. Αν οι μπανάνες σου έχουν μαυρίσει, άφησε τες στο ψυγείο να παγώσουν και φτιάξε το αγαπημένο σου milkshake αντικαθιστώντας το παγωτό. Η Prakash λέει πως το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου κρεμώδες. Μερικές κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο θα προσθέσουν την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι.

Τις χρησιμοποιούμε στα muffin

Μαύρισαν οι μπανάνες: 5 τρόποι να τις αξιοποιήσεις

Αυτή είναι η πιο υγιεινή έκδοση muffin. Αν είσαι λάτρης των muffin και σου αρέσει να τα φτιάχνεις και να τα τρως, μπορείς να φτιάξεις muffin από βρώμη και μπανάνα. Η Prakash λέει πως αυτό το σνακ είναι αρκετά ικανοποιητικό για πρόγευμα μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Φτιάχνουμε σοκολατάκια με γέμιση μπανάνα

Μαύρισαν οι μπανάνες: 5 τρόποι να τις αξιοποιήσεις

Μερικές παγωμένες μπουκίτσες μπανάνας με λιωμένη σοκολάτα και toppings της επιλογής μας έχουν ως αποτέλεσμα μικρά απολαυστικά σοκολατάκια, τα οποία μπορούμε να τα προσφέρουμε σε καλεσμένους ή να τα φάμε οι ίδιοι.

Τις χρησιμοποιούμε στα smoothie μας

Μαύρισαν οι μπανάνες: 5 τρόποι να τις αξιοποιήσεις

Η Prakash μας ενημερώνει πως η μπανάνα ταιριάζει με το κάρδαμο και την κανέλα εμπλουτίζοντας το smoothie μας με μια γενναία ποσότητα χυμό λάιμ. Είναι ένα ξεχωριστό smoothie το οποίο μπορούμε να δοκιμάσουμε για αλλαγή.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika