Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κουρουμπλής: Υποχρεωτικά τσεκ απ για τέσσερις μορφές καρκίνου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κουρουμπλής: Υποχρεωτικά τσεκ απ για τέσσερις μορφές καρκίνου

Υποχρεωτικές ενδέχεται να γίνουν οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εάν οι πολίτες αμελήσουν τα επιβεβλημένα τσεκ απ, τότε υπάρχει σκέψη να καλούνται να πληρώνουν μέρος του κόστους της θεραπείας τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες, τη μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, καθώς και την κολονοσκόπηση και το τεστ κοπράνων σε άνδρες και γυναίκες..

Με τις εξετάσεις αυτές, που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα η οποία θα καθοριστεί βάσει των διεθνών και ελληνικών κατεθυντήριων οδηγιών, επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων μορφών καρκίνου που ήδη έχουν υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην χώρα μας.

Τα νοσήματα αυτά είναι οι καρκίνοι του μαστού, του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.

Σε περίπτωση που οι ασθενείς δεν κάνουν το τσεκ απ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επωμίζονται  έως και το 50% του κόστους της θεραπείας τους εάν νοσήσουν.

Η κίνηση αυτή εξετάζεται έπειτα από τις προβλέψεις των επιδημιολόγων ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα των συγκεκριμένων καρκίνων.

 

 

 

 

 

Πηγή : Web Only tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Efi Nika