Newsitamea.gr
AMEA news

Κομοτηνή: Μείωση των δημοτικών τελών διεκδικούν τα ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι σε εξέλιξη επαφές και συζητήσεις με τη δημοτική αρχή

Προσπάθεια μείωσης του τέλους ύδρευσης και των λοιπών δημοτικών τελών για τα Άτομα με Αναπηρία Ροδόπης βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης και σε πλήρη συνεργασία με τη δημοτική αρχή του δήμου Κομοτηνής.

Μείωση του τέλους ύδρευσης, νεότερα από τον Αύγουστο

«Ήρθαμε σε επαφή ήδη με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, τον κ. Δημήτρη Καρασταύρου για την μείωση του τέλους ύδρευσης για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες αυτών.

Μου ζήτησε ένα χρονικό διάστημα , μέχρι τον Αύγουστο, για να δει το καθεστώς που ισχύει και τι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου, ο κος Τρύφωνας Καρούντζος σημειώνοντας ότι σε 1,5 μήνα θα γνωρίζουν ποιες θα είναι οι παροχές προς τα Άτομα με Αναπηρία από την ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούντζο ο Νόμος, όπως προβλέπει την δωρεάν παραχώρηση χώρων για Συλλόγους και Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία, έτσι και δίνει το δικαίωμα σε κάθε δήμο, ανάλογα με τα οικονομικά του δήμου και την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής, να διαχειριστεί τα δημοτικά τέλη και να προσφέρει κάποιες εκπτώσεις.

Συνάντηση και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών

Επαφές υπήρξαν και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, τον κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του Σωματείου. «Περιμένουμε την αντιπρόταση του .» δηλώνει χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως πρωτοπόροι σε τέτοιου είδους παροχές είναι οι δήμοι Αμαρουσίου, Δοξάτου, Καβάλας, Χανίων και Βόλου.

«Η πλειοψηφία των δήμων χρησιμοποιούν κοινωνικά τιμολόγια, όσον αφορά στα δημοτικά Τέλη και στα τέλη της ύδρευσης. Ο δήμος της Ξάνθης για παράδειγμα για την ύδρευση δίνει 99% έκπτωση στα ΑμεΑ.

«Περιμένουμε από τον αντιδήμαρχο, τον κ. Πολιτειάδη την αντιπρότασή του, πιστεύουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο.» δηλώνει ο κος Καρούντζος σημειώνοντας πως οι ωφελούμενοι θα είναι το 7% περίπου της περιοχής ( άνθρωποι που έχουν από 50% έως 100% αναπηρία).

«Δεν θα είναι πάρα πολλοί, σημασία έχει ότι θα επωφεληθούν, δυστυχώς δεν μας περισσεύει τίποτα από τα επιδόματα και τις συντάξεις, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων καταναλώνεται για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης.» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης.

Το «επιστρέφω σε λίγο» φέρνει καταγγελίες

Επόμενο βήμα του Σωματείου η επίσκεψη στον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης με κύριο αίτημα να σέβονται οι οδηγοί τα πάρκινγκ και τις ράμπες για ΑμεΑ. ««Το πέντε λεπτά και έρχομαι» δεν είναι δικαιολογία η κίνηση είναι ζήτημα ουσίας, ζήτημα ζωής.» δηλώνει και προσθέτει με νόημα « Μας αναγκάζουν να έχουμε καταγγελτικό λόγο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.»

Φώτο:Τρύφωνας Καρούντζος και Στέλλα Βογιατζή, πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου αντίστοιχα στιγμιότυπο από τη συνέντευξή τους στην ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea