Newsitamea.gr
AMEA news

Κινητή ράμπα για ΑμεΑ παρέδωσε το Round Table 7 Πάφου στο Πάφος 2017

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Λέσχη Round Table 7 Πάφου στο πλαίσιο της  καμπάνιας Access City παρέδωσε στον Οργανισμό Πάφος 2017 μια κινητή ράμπα για Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Λεόντιος Τσιέλεπος πρόεδρος της επιτροπής Access City του Round Table 7 Πάφου η Λέσχη του Round Table 7 παραδίδει μια μετακινούμενη ράμπα για άτομα με αναπηρία στο Πάφος 2017, ούτως ώστε να χρησιμοποιείται στις εκδηλώσεις και στις άλλες δράσεις του Οργανισμού.

Όπως επεξήγησε οκ. Τσιέλεπος   το Round Table 7 ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία στα πλαίσια του project   Access City που αφορά την προσβασιμότητα στην πόλη της Πάφου και την ευαισθητοποίηση του κόσμου όσον αφορά την προσβασιμότητα με άτομα για αναπηρία.

Είναι συνέχισε,  μια πρωτοβουλία του Round Table 7 – Πάφου και αποτελεί ένα τριετές πλάνο με όραμα την βελτίωση της προσβασιμότητας και την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στην κοινωνική, την οικονομική και την πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Αρχικό σκοπό  είπε ”  έχει την ευαισθητοποίηση της πολιτείας, των επιχειρήσεων και των πολιτών μέσω διαφόρων δράσεων”.

Ακολούθως ο κ.Τσιέλεπος αναφέρθηκε στην ευρύτερη συνεργασία που έχει αναπτύξει το Round Table 7 με τον Οργανισμό του Πάφος 2017 τόσο με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε που αφορά την φιλοξενία αλλά και με τη στήριξη σ’ άλλες δράσεις του Οργανισμού.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η Τερψούλα Βάσου Οικονομική Διευθύντρια του Πάφος 2017 ευχαρίστησε το Round Table 7 για την προσφορά του. Είναι είπε,”σημαντικό για μας γιατί μας παράδωσαν ένα εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στους χώρους των εκδηλώσεων μας όπου δεν υπάρχει προσβασιμότητα”,προσθέτοντας πως είναι μια κίνηση προς  παράδειγμα για πολλούς.

Σημειώνεται πως πρόσφατατο Round Table 7 πρόσφερε μια  mobi-chair,στο Δ.Πάφου. Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη καρέκλα η οποία επιπλέει και η οποία προσφέρει απρόσκοπτη μετάβαση από την παραλία στη θάλασσα για άτομα ΑμεΑ δίνοντας την ευκαιρία στα άτομα αυτά να χαρούν τη θάλασσα.

Το σχετικά χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης της την καθιστούν ιδανική για την αύξηση της προσβασιμότητας στις παραλίες σε άτομα ΑμεΑ

Πηγή: politis.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Μην κοιτάς την αναπηρία.. κοίτα τον άνθρωπο

newsitamea