Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κι όμως, στην οδοντόβουρτσά σου ζουν βακτήρια από κόπρανα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1324

Κι όμως, στην οδοντόβουρτσά σου ζουν βακτήρια από κόπρανα

Μία καινούρια έρευνα έρχεται να μας ταράξει, αν όχι να μας αηδιάσει, καθώς τα ευρήματά της μας ενημερώνουν ότι το 60% των οδοντόβουρτσων περιέχουν βακτήρια από τα κόπρανα της τουαλέτας.

Σε δείγμα που μελετήθηκε από τις κοινόχρηστες τουαλέτες του Πανεπιστημίου Quinnipiac στο Κονέκτικατ  βρέθηκε ότι υπάρχουν 60% πιθανότητες η οδοντόβουρτσά σου να περιέχει βακτήρια από τα κόπρανα της τουαλέτας ανεξάρτητα από πόσο καλά την καθαρίζεις. Μάλιστα, εάν πρόκειται για μία τουαλέτα που την μοιράζεσαι με άλλους, υπολογίζεται ότι κατά 80% αυτά τα βακτήρια κοπράνων δεν είναι δικά σου αλλά των άλλων.

Τα βακτήρια που βρέθηκαν στις οδοντόβουρτσες είναι βακτήρια που βρίσκονται στα ανθρώπινα κόπρανα και μεταφέρονται με τη δύναμη του αέρα κάθε φορά που τραβάς το καζανάκι. Είναι υπεύθυνα μάλιστα για μία σειρά από ασθένειες όπως διάρροια, δερματικούς ερεθισμούς και μολύνσεις των αυτιών.

Κι αν νομίζετε ότι η έρευνα δεν σας αφορά επειδή έχετε προστατευμένη την οδοντόβουρτσά σας στο καπάκι της, θα θέλατε να ξέρετε ότι τότε δίνετε περισσότερο χώρο στα βακτήρια να αναπτυχθούν καθώς η κλειστή βρεγμένη οδοντόβουρτσα ευνοεί την ανάπτυξή τους.

Η επικινδυνότητα των οδοντόβουρτσων αποτελούσε ανέκαθεν ένα πεδίο διερεύνησης καθώς ήδη από τη δεκαετία του ’20 οι επιστήμονες είχαν υποψίες ότι η επαναχρησιμοποίησή τους μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.

Πώς να προφυλάξω την οδοντόβουρτσά μου;

  • Φρόντισε να αντικαθιστάς την οδοντόβουρτσά σου κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.
  • Διατήρησέ την όσο πιο καθαρή και πιο στεγνή γίνεται. Μην την κλείνεις σε ντουλάπια ή σε καπάκια γιατί αυτά τα περιβάλλοντα διευκολύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων.
  • Κάθε φορά που τραβάς το καζανάκι φρόντισε να έχεις το καπάκι της λεκάνης κατεβασμένο. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεις αρκετά βακτήρια από το να βρουν δίοδο στον αέρα.
  • Πριν τη χρησιμοποιήσεις, τοποθέτησέ την κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρυνθούν όσοι περισσότεροι μικροοργανισμοί έχουν αναπτυχθεί.
  • Όπως κάθε πράγμα, έτσι και η οδοντόβουρτσα θέλει χώρο της. Μην την στριμώχνεις με άλλες, μην την τοποθετείς σε ένα βρώμικο περιβάλλον.
  • Φρόντισε να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου κάθε φορά που αναρρώνετε από μια ίωση.
  • Σε καμία περίπτωση μην ανταλλάσσεται οδοντόβουρτσες ούτε με τον/την καλό/ή σας.

 

 

 

πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika