Newsitamea.gr
AMEA news CELEBRITY ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Kelvin Moon Loh : ΔΕΙΤΕ τι έκανε , όταν ένα αυτιστικό παιδί αναστατώνει την παράσταση!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Kelvin-Moon-Loh

Kelvin Moon Loh : ΔΕΙΤΕ τι έκανε ,όταν ένα αυτιστικό παιδί αναστατώνει την παράσταση!!!

Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα άνθρωποι !

Ένας σταρ του Μπρόντγουέι ο Kelvin Moon Loh (Κέλβιν Μουν Λο ) κάνει μια παθιασμένη ανάρτηση , όταν ένα αυτιστικό παιδί αναστατώνει την παράσταση. 

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ο Κέλβιν Μουν Λο έφυγε από τη δουλειά του ταραγμένος.

Ο Λο είναι ηθοποιός στο έργο των Ρότζερς και Χάμερστίεν ‘’Ο βασιλιάς κι εγώ.’’ Στο Θέατρο Λίκολν της Νέας Υόρκης.. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πράξης στην απογευματινή παράσταση της Τετάρτης, ένα παιδί με αυτισμό ακουγόταν από τους θεατές να βγάζει κραυγές, είπε ο Λο στη σελίδα του στο Facebook.

Καθώς οι κραυγές δυνάμωναν,το ίδιο μεγάλωνε και η ανυπομονησία του ακροατηρίου για το παιδί και για την αδυναμία της μητέρας του να το ελέγξει. Οι άνθρωποι άρχισαν να αναστατώνονται και να φωνάζουν στη γυναίκα και το παιδί και αυτό πρόσβαλλε βαθιά το Λο.

‘’Σας ερωτώ-πότε εμείς οι άνθρωποι του θέατρου, ηθοποιοί και θεατές,νοιαζόμαστε τόσο πολύ για τη δική μας εμπειρία, ώστε να χάνουμε τη συμπόνια μας για τους άλλους; ’’έγραψε ο Λο στη σελίδα του. ’’Είναι λάθος,τελείως λάθος. Αυτό που δεν κατάλαβαν ήταν ότι μια απελπισμένη μητέρα προσπαθούσε να ελέγξει το παιδί της.Ο γιος της όμως δεν ήταν υποχωρητικός. Απελπισμένη να κάνει έκκληση στο παιδί της να σταματήσει ,καθώς άρπαξε το κιγκλίδωμα αρνούμενος να σταματήσει και βγάζοντας περισσότερες  κραυγές αψηφώντας την. Δε μπορούσα να γυρίσω τα μάτια μου αλλού. Ήθελα να φωνάξω και να σταματήσω την παράσταση και να πω: Ηρεμήστε όλοι σας. Προσπαθεί η γυναίκα. Δεν βλέπετε ότι προσπαθεί; 

Η ευγενική ανάρτηση του Λο συνεχίζει και υπογραμμίζει ότι το θέατρο πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι,όχι μόνο αυτοί που μπορούν να το παρακολουθήσουν ήσυχα.

‘’Πιστεύω σαν τον Ιωσήφ Παπ ότι το θέατρο έχει φτιαχτεί για όλους τους ανθρώπους’’,γράφει ο Λο.’’Το υποστηρίζω αυτό και για μια φορά βρίσκομαι σε μια παράσταση που είναι τελείως οικογενειακή.’’Ο Βασιλιάς κι εγώ’’ στο Μπρόντγουε’ι’ είναι αυτό ακριβώς-για οικογένειες και αυτό σημαίνει για όλη την οικογένεια,με αναπηρίες ή όχι.Μια βραδυά στο θέατρο είναι ιδιαίτερη όποια βραδυά και να πας. Και όχι-δεν με νοιάζει ποσο πληρώσατε τα εισιτήρια.’’.

Ο Λο αισθάνθηκε υποχρεωμένος να γράψει γι’αυτήν την εμπειρία,αφού τελείωσε η παράσταση.

‘’Απλώς είχα μια εσωτερική αντίδραση να γράψω κάτι,’’είπε ο Λο σ’ένα μέιλ στο The Mighty.’’Πιστεύω ότι υπήρξε κατάφωρη αδικία απέναντι σ’αυτή τη μητέρα-την καλούσα, μόλις επανεμφανίστηκα στη σκηνή να γυρίσει βλέποντας τις θέσεις τους άδειες. Δεν προσεύχομαι αρκετά συχνάαλλά ίσως αυτή η ανάρτηση να ήταν μια προσευχή που έστειλα στο σύμπαν ελπίζοντας να την διαβάσει και να ξέρει ότι δεν έκανε τίποτα κακό φέρνοντας  το παιδί της στο θέατρο. Τα έκανε όλα σωστά βάζοντας τα δυνατά της. Αυτό είναι ό,τι εύχομαι πάντα να κάνω-το καλύτερο.

Η εμπειρία του Λο να δουλέψει μ’ένα αυτιστικό παιδί σε μια προηγούμενη δουλειά του ως δάσκαλος σε εξωσχολικό πρόγραμμα τον έχει κάνει πιο ευαίσθητο στη σημασία να συνυπολογίζεις τον άλλον. Κατά τη διάρκεια αυτής της δουλειάς συνδέθηκε μ’ένα αυτιστικό μαθητή που εξέφρασε το ενδιαφέρον να γίνει χειριστής προβολέων για τις σχολικές θεατρικές παραγωγές. Ο Λο τον ενθάρρυνε ,τον δίδαξε και έγινε ο καλύτερος τεχνικός στο φωτισμό στο σχολείο του. Ο Λο έχει κρατήσει επαφή με το αγόρι και την οικογένειά του και θα τους συναντήσει το επόμενο Σαβ-κο., όταν θα παρακολούθήσουν την παράσταση του Λο.

”Ποτέ δεν περίμενα αυτό το ενδιαφέρον από την ανάρτησή μου στο Facebook. Απλώς έγραψα με την καρδιά μου αυτό που νόμιζα ότι είναι σωστό. Αν νιώθετε ότι υπάρχει αδικία στον κόσμο,σας προτρέπω εντόνως να μιλήσετε καθαρά και ξάστερα. Γράψτε γι’αυτά,μιλήστε σ’ένα άνθρωπο. Δώστε φωνή σ’αυτούς που ενίοτε δεν μπορούν να μιλήσουν. Αυτή είναι η ευθύνη του ενός προς τον άλλον.

Το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύονται στα σκοτεινά να δουν ανθρώπους στη σκηνή είναι το δικό μας κοινωνικό φαινόμενο. Το κάνουμε αυτό για να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη φύση μας. Να γιατί αγαπώ το θέατρο και γιατί πιστεύω ότι όλοι θα έπρεπε να έχουν εμπειρία του θεάτρου. Είναι δουλειά μας να το κάνουμε προσβάσιμο σ’όλους.

Kelvin-Moon-Loh

Kelvin Moon Loh – Κέλβιν Μουν Λο

newsitamea-Kelvin-Moon-Loh2 newsitamea-Kelvin-Moon-Loh

Επιμέλεια: Μ . Σοφία

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika