Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καταγγελία για την υπόθεση Γιακουμάκη: Με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καταγγελία για την υπόθεση Γιακουμάκη: Με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα

Καταγγελία για την υπόθεση Γιακουμάκη: Με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα έχει μουδιάσει από την είδηση ότι ο αγνοούμενος επί 40 ημέρες, περίπου, Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός, έρχεται στο φως μια σοβαρότατη καταγγελία.

Συγκεκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε o Aνδρέας Αθανασόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στην Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλε πως “Συνδικαλιστές από την Αθήνα μας απείλησαν ότι αν προκύψουν ευθύνες για τον διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, θα χυθεί το δικό μας αίμα.”

«Στις 12 Μαρτίου, στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε, εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές από την Αθήνα έλεγαν ότι εμείς, με το πόρισμα μας, θέλουμε να ρίξουμε τον διευθυντή στη φωτιά και μας είπαν αν θέλετε αίμα, θα χυθεί το δικό μας, όχι του διευθυντή μας», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι σκοπεύει να καταγγείλει τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι απειλές έγιναν μετά την κατάθεση και το κλείσιμο του πορίσματος, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Καταπέλτης το πόρισμα για τον Βαγγέλη

Καταπέλτης ήταν το πόρισμα για τον Βαγγέλη και για τα όσα ζούσε στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Οι μαρτυρίες σοκάρουν για τα βασανιστήρια που περνούσε ο αδικοχαμένος φοιτητής.

«Γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο»: αυτό ήταν το συμπέρασμα για όλα όσα βίωνε ο Βαγγέλης στη σχολή του σύμφωνα με τους συντάκτες του πορίσματος της διοικητικής εξέτασης.

Από το πολυσέλιδο πόρισμα, τις 17 επισυναπτόμενες μαρτυρικές καταθέσεις και τα πρακτικά της συνεδρίασης πρόεκυπτε ξεκάθαρα πως εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής υπήρχαν φαινόμενα βίας. Ο Βαγγέλης είχε πέσει θύμα άγριου bullying από το πρώτο κιόλας έτος σύμφωνα με το πόρισμα.

Τα πρώτα φαινόμενα παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2014 εκεί γίνεται αναφορά και από μια καθηγήτρια της σχολής που επικοινώνησε τηλεφωνικά με την μητέρα που δεν είχε καταλάβει όμως το μέγεθος του προβλήματος!

Τα πράγματα έδειχναν πιο ήρεμα το πρώτο τρίμηνο του δεύτερου έτους όμως από τον Ιανουάριο και μετά η ζωή του Βαγγέλη είχε μετατραπεί σε κόλαση…

Συγκλονίζει μια ανώνυμη μαρτυρία ενός σπουδαστή την εβδομάδα μετά τις εκλογές που μεταξύ άλλων είπε:

«Η παρέα των κρητικών έδεσαν τον 20χρονο σε μια καρέκλα και τον απείλησαν με έναν ιμάντα. Ο Βαγγέλης έτρεξε και ένας από τους δράστες τον πρόλαβε και του πέρασε τον ιμάντα στον λαιμό, με πρόθεση να τον πνίξει, αλλά ο Βαγγέλης κατάφερε να ξεφύγει και να κλειδωθεί στο δωμάτιό του».

Χαρακτηριστικό των όσων συνέβαιναν στη σχολή τα βράδια ήταν και η κατάθεση στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης ενός φύλακα της Γαλακτοκομικής Σχολής…

«Ήταν 8 Μαρτίου του 2014, όταν ακούστηκαν θόρυβοι από το δωμάτιο. Στις 11 το βράδυ έκανε συστάσεις στους φοιτητές που διέμεναν στο δωμάτιο και μετά άκουσε θόρυβο, έντονη φασαρία και συνεχόμενους ήχους από το ίδιο δωμάτιο. Χτύπησε την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Τους φώναξε να ανοίξουν την πόρτα και όταν την άνοιξαν έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι ο θόρυβος προερχόταν από κάποιο κρεβάτι που μετακίνησαν. Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρώμικο. Είδε έναν συγκάτοικο του Βαγγέλη αναστατωμένο και αναψοκοκκινισμένο».

Στο πόρισμα γίνεται λόγος και για ευθύνες του διευθυντή του Γαλακτοκομικής Σχολής που απομακρύνθηκε. Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής είχε επικοινωνήσει με συμβουλευτική γραμμή, ωστόσο οι μέρες για τον Βαγγέλη κυλούσαν εφιαλτικά…

Το μεσημέρι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Φως στα αίτια του θανάτου του αδικοχαμένου 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται να ρίξει σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Το μεσημέρι, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ιατροδικαστή, Θεόδωρου Βουγιουκλάκη ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Βαγγέλη.

«Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία – νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

Ανοιχτός ο φάκελος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εισαγγελέας ήδη έδωσε εντολή ο φάκελος όχι απλά να παραμείνει ανοιχτός αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση.

Η αστυνομία ζητά πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση σημειώνουν ότι δεδομένων των τραγικών εξελίξεων θα ανοίξει νέος κύκλος καταθέσεων στον περίγυρο του άτυχου 20χρονου, οι οποίες θα επικεντρωθούν στη Γαλακτοκομική Σχολή και τους συμφοιτητές του. Εκτιμάται από τις Αρχές ότι σύντομα θα ανοίξουν τα στόματα που παραμένουν ερμητικά κλειστά για να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο της ψυχολογικής και σωματικής βίας αλλά και τα πρόσωπα που του είχαν κάνει τη ζωή κόλαση, όπως έχει αποκαλυφθεί.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

Συλλήψεις

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν οι καταγγελίες για υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ανέβηκαν σε blog.

Αναμένονται μάλιστα επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και δεν αποκλείεται να γίνουν συλλήψεις.  Σύμφωνα με το iefimerida.gr πρόκειται για 3-4 άτομα, από την Αθήνα και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη η σύλληψή τους, οφείλεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους: Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη από τους τραγικούς γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

[youtube id=”tQ2hvOEaqnA” width=”620″ height=”360″]

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika