Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος του μαστού: η ζωή για μια γυναίκα μετά την ¨επόμενη μέρα¨!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
woman-happy-wheat

Καρκίνος του μαστού: η ζωή για μια γυναίκα μετά την ¨επόμενη μέρα¨!

Η γυναίκα που ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού, εκείνες τις πρώτες δύσκολες ώρες, δεν  σκέπτεται την επόμενη ημέρα και την επιστροφή της στην κανονικότητα της καθημερινότητας και μάλιστα μίας καθημερινότητας που μπορεί να αποδειχθεί, στη μετά καρκίνο εποχή, πολύ ποιοτικότερη από την προ καρκίνου.
Ωστόσο, αυτή η επόμενη ημέρα έρχεται για τη γυναίκα, μετά το χειρουργείο, μετά τις θεραπευτικές αγωγές και η Ογκοπλαστική συμβάλλει στο να είναι απαλλαγμένη από πολλές καθημερινές ενοχλήσεις και προβλήματα, να είναι μία ασυννέφιαστη εποχή.
Όπως είναι εξαιρετικά σημαντική η ενημέρωση των γυναικών για τον εντοπισμό και τη διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, επίσης πολύ σημαντική είναι και η ενημέρωση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, η χειρουργική αφαίρεση του καρκινικού όγκου.
Το θέμα της λειτουργικής και αισθητικής αποκατάστασης απασχολεί πολύ έντονα τις γυναίκες που εμφανίζουν καρκίνο στο μαστό. Άλλωστε, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πρώτος σε αριθμό κρουσμάτων καρκίνος στις γυναίκες, με περίπου 4.500 περιπτώσεις το χρόνο στην Ελλάδα.
Η επομένη ημέρα, για την κάθε γυναίκα που περνάει αυτή τη δοκιμασία, είναι η ευλογημένη ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά είναι και η επαφή με το σώμα της, η επαφή με τους άλλους, στη δουλειά, στην άσκηση, στους χώρους κοινωνικής συναναστροφής, είναι οι σχέσεις. Και για αυτή την επόμενη ημέρα, η  χειρουργική, έχει να κάνει μία πρόταση που ακόμη και στις πρώτες δύσκολες ώρες της συνειδητοποίησης και αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας, μπορεί να κάνει τη γυναίκα να δει πιο αισιόδοξα αλλά και πιο ορθά την Μ.Κ. εποχή.
Σαν συμβολή στην ενημέρωση που με επίφαση παρέχεται σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, μήνα του έτους που η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει ορίσει ως μήνα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, ηVoria.gr μεταφέρει την πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πλαστικός χειρουργός δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στο πλαίσιο  του 2ο Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε  16-19/10 στη Θεσσαλονίκη.
«Εκείνο το οποίο οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν, είναι ότι τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα με την Ογκοπλαστική (σ.σ. στις περιπτώσεις αφαίρεσης του όγκου ή τμήματος του μαστού και όχι ριζικής μαστεκτομής), μπορούν αισθητικά να είναι πιο προβλέψιμα και πολύ καλύτερα. Πιο απλά, η αφαίρεση του όγκου, σχεδιάζεται με την προσέγγιση και τις τεχνικές που ακολουθεί η αισθητική χειρουργική, είτε πρόκειται για σμίκρυνση του μαστού, είτε για μεγέθυνση», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Πρόκειται, υπογραμμίστηκε, για συνδυασμένες επεμβάσεις ογκεκτομής, ενσωματωμένης σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, οι οποίες επιτυγχάνουν τον πρώτο και κύριο στόχο γιατρών και ασθενούς, δηλαδή την αντιμετώπιση του ζητήματος υγείας με την αφαίρεση του καρκινικού όγκου και, παράλληλα, ένα πιο εύκολα διαχειρίσιμο και ικανοποιητικότερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.
Για τις γυναίκες που εμφανίζουν καρκίνο του μαστού, οι σύγχρονες, πιο στοχευμένες θεραπευτικές αγωγές που ακολουθούνται, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνικές αποκατάστασης, δίνουν πολλά αισιόδοξα μηνύματα για την επόμενη ημέρα.
Βογιατζής Ηλίας
Πηγή: voria.gr / Άννη Καρολίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika