Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας – Ημερίδα στο ΑΕΙ Πειραιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

imerida-energeia-aeipeiraia

Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας – Ημερίδα στο ΑΕΙ Πειραιά

 

Καινοτομικά Προγράμματα Εκπαίδευσης στην Ενέργεια και το Περιβάλλον – Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του κλάδου

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα ανοίγουν τις πύλες τους!

Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

– MSc Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις’
– MSc in Energy Systems (σε συνεργασία με το Heriot Watt University, UK) και
– Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

”Καινοτομικά Προγράμματα Διαρκούς και Δια Βίου Εκπαίδευσης στην Ενέργεια και το Περιβάλλον – Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του κλάδου”

που θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 ώρα 16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Π. Ράλλη και Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω).

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της προβολής και ανοικτής επικοινωνίας των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και μελετητικών δραστηριοτήτων του εργαστηρίου.  Στην Ημερίδα στελέχη από τον επιχειρηματικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο της ενέργειας και του περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους σχετικά με το ρόλο της διαρκούς εκπαίδευσης στην απασχόληση, την επαγγελματική εξέλιξη και πρόοδο των στελεχών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στα δυναμικά αυτά πεδία. Παράλληλα οι ομιλητές και οι παράλληλες εκδηλώσεις της ημερίδας θα αναδείξουν την αλληλεπίδραση της δημιουργίας εξειδικευμένων υψηλής ποιότητας στελεχών με την ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας και του περιβάλλοντος στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Η Ημερίδα, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την ήδη υπάρχουσα ή την προοπτική μελλοντικής απασχόλησης και εξειδίκευσης στα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Στελέχη από δήμους, επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση αλλά και απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τα καινοτομικά προγράμματα δια βίου μάθησης στην ενέργεια θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα πεδία αυτά.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου όπως το σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (carport), την πρόταση ολοκληρωμένων λύσεων παροχής ενέργειας και νερού με αφαλάτωση (Αριστεία) και την ενεργειακή αυτονομία νησιωτικών περιοχών (Tilos Project), αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με  την ανάπτυξη συστημάτων για την βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, τις καινοτομικές λύσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τις επαγγελματικές προοπτικές στα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του τμήματος Μηχανολόγων στην Ενέργεια, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της 12ης Ιουνίου και να συζητήσουν με τους φοιτητές και τους καθηγητές αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις δραστηριότητες των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής για την Ημερίδα  στο www.sealab.gr και στο τηλέφωνο 210-5381430.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea