Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

H συνταγή της Μακροζωίας από Γέροντα ο οποίος έζησε 138 χρόνια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

liliac

Στο χωριό Firizu της Επαρχίας Mehedinti υπάρχει μία από τις πιό ενδιαφέρουσες συνταγές για την παρασκευή ενός φυτικού  φαρμάκου  για τους ρευματικούς πόνους . Οι άνθρωποι λένε ότι η συνταγή κληρονομήθηκε από τον Ηλία Σταμάτε , δήλωσε ο Μάντιτς, ο παλαιότερος άνθρωπος στη Ρουμανία, ο οποίος πέθανε το 1966 σε ηλικία 138 ετών.

Ανάμεσα στα μυστικά της μακροζωίας του είναι η χρήση των μωβ λιλά λουλουδιών και τα φύλλα πασχαλιάς , ένας θάμνος που αναπτύσσεται άφθονα στα βουνά Mehedinti.

Ένας κάτοικος ο  Κωνσταντίνος Νεγκόιτα, ομολογεί ότι ο Μάντιτς, αγράμματος άνθρωπος, αλλά με σύνεση χρησιμοποιούσε τα πιο εντυπωσιακά βρώσιμα βότανα και τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που παράγονται από φυτά.

Τα μωβ λιλά Λουλούδια Πασχαλιάς είναι χρήσιμα για την παρασκευή μιας αλοιφής για την ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις , λένε στο χωριό  Firizu.

Συγκεντρώνουμαι 100 γραμμάρια από μωβ λιλά Λουλούδια Πασχαλιάς ,τα άνθη θα πρέπει να είναι ανοιχτά και φρέσκα , σε καμία περίπτωση να μην είναι μαραμένα.

Τοποθετούνται σε ένα πήλινο δοχείο  και προσθέτουμαι  ένα λίτρο ηλιέλαιο. Κατά κανόνα,το ηλιέλαιο θα πρέπει να είναι ανεπεξέργαστο. Για δύο εβδομάδες αφήστε το να λιώσει (μουλιάσει) σε ζεστό σκοτεινό μέρος. Έχετε ήδη  μια αλοιφή έτοιμη να  χρησιμοποιηθεί  για ελαφρύ μασάζ στα σημεία του σώματος που πονάνε.

Αυτή η διαδικασία  βοήθησε τον Ηλία να μην έχει ποτέ ρευματικούς πόνους, ειδικά όταν πήγαινε με τα πρόβατα..

Θεραπεία για τον διαβήτη και το γλαύκωμα

Φυτοθεραπεία που συνιστάται για τη θεραπεία του διαβήτη έγχυση από μπουμπούκια πασχαλιάς . Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάλετε ένα κουτάλι με λιλά μπουμπούκια. Θα πάρετε μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.

Το γλαύκωμα, μια σοβαρή πάθηση του ματιού, που συνοδεύεται από μειωμένη όραση, μπορεί να θεραπεύει η πασχαλιά.  Ετοιμάστε μια έγχυση με λευκή πασχαλιά: ένα κουτάλι με λουλούδια (λευκή πασχαλιά) σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό (250 ml). Βάλετε  κομπρέσες στο μάτι για 15 λεπτά.

*** Το γλαύκωμα είναι μια σοβαρή πάθηση των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης ή ακόμη σε τύφλωση. Οφείλεται στο γεγονός ότι η πίεση του υγρού που βρίσκεται μέσα στο μάτι σταδιακά αυξάνεται και προκαλεί βλάβες στο οπτικό νεύρο.

Ελένη Μιχαλάκη

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

****

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea