Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ

Η Επιστήμη Μίλησε: Οι Μαμάδες που Γκρινιάζουν μεγαλώνουν τις ΠΙΟ επιτυχημένες Κόρες!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6

Η Επιστήμη Μίλησε: Οι Μαμάδες που Γκρινιάζουν μεγαλώνουν τις ΠΙΟ επιτυχημένες Κόρες.

Την επόμενη φορά που η κόρη σας θα παραπονεθεί ότι γκρινιάζετε πάρα πολύ, πείτε της ότι η μαμά πάντα ξέρει! Αν και ένας καβγάς με την έφηβη κόρη σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σας κλείσει την πόρτα στα μούτρα, μελέτες λένε ότι αν έχετε μεγάλες προσδοκίες μπορείτε να την προετοιμάσετε για επιτυχία στην ζωή της.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Essex παρακολούθησε κορίτσια ηλικίας 13-14 ετών από μια βάση δεδομένων 15.500 μαθητών. Η έρευνα ανακάλυψε ότι τα κορίτσια με μαμάδες που γκρινιάζουν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάνε στο κολέγιο, να βρουν δουλειά και να βγάλουν καλά χρήματα, ενώ έχουν 4% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες στην εφηβεία.

Και όσον αφορά αυτούς τους φίλους της κόρης σας που δεν νοιάζονται για το διάβασμα και δεν τους εγκρίνετε; Μην φοβάστε! Σύμφωνα με την έρευνα, ακόμα και αν η κόρη σας κάνει παρέα με αυτούς, δεν θα επηρεαστεί η επιτυχία της, αρκεί να συνεχίσετε να την πιέζετε προς την τελειότητα.

Αν βρίσκεται όμως ανάμεσα σε άλλα άτομα με υψηλούς στόχους, μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο. Ακόμα και αν η κόρη σας αγνοεί τις προειδοποιήσεις σας, θα υπάρξει θετική επίδραση στην ζωή της, είτε της αρέσει είτε όχι.

1

Η Ericka Rascon-Ramirez, μία από τις ερευνήτριες, εξηγεί: “Σε πολλές περιπτώσεις πετυχαίνουμε σε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν πιο βολικό για εμάς, ακόμα και αν ήταν ενάντια στην επιθυμία των γονιών μας. Αλλά όσο και να προσπαθήσαμε να αγνοήσουμε τις προτάσεις τους, είναι πιθανό να μας επηρέασαν, με πιο ήπιο τρόπο, σε επιλογές που θεωρούσαμε αυστηρώς προσωπικές.”

Να θυμάστε ότι το να περιμένετε την πρόοδο είναι ωραίο, αλλά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα δεν γίνονται ορατά αν δεν το υπενθυμίζετε στην κόρη σας. Ξανά και ξανά.

Με άλλα λόγια, μην συγκρατείστε όταν η κόρη σας παρατάει το διάβασμα ή το αναβάλλει για αργότερα. Μπορεί να την ενοχλείτε, αλλά είναι για το καλό της μακροπρόθεσμα.

Τελικά αξίζει η γκρίνια. Τώρα, κάθε φορά που η κόρη σας έρχεται αντιμέτωπη με μια εργασία ή ευθύνη, θα ακούει την φωνή σας. Και παρ’όλο που μπορεί να μην της αρέσει ή να το εκτιμά εκείνη την στιγμή, θα την οδηγήσετε στο σωστό δρόμο. Μια μέρα μπορεί να σας ευχαριστεί κιόλας γι’αυτό!

Τα αρνητικά της γκρίνιας

Μπορεί η γκρίνια να οδηγεί στην επιτυχία, αλλά έχει και αρνητικά, γι’αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπία. Όταν κάποιος ακούει γκρίνια, για παράδειγμα, αυτή η γκρίνια επικεντρώνεται στο τι δεν κάνει ο άλλος. Γι’αυτό, την επόμενη φορά που θα υπενθυμίσετε κάτι στην κόρη σας, πείτε μετά κάτι θετικό.

Μπορεί να έχει κάνει όλες τις δουλειές της ή να έχει βοηθήσει τον μικρό της αδερφό με το διάβασμα. Δεν πρέπει να επικεντρώνεστε συνεχώς στα αρνητικά, γιατί αυτό θα ρίξει την αυτοπεποίθηση της. Όταν κάνει κάτι καλά, πείτε το! Είναι πολύ καλό για την αυτοεκτίμηση της.

Η γκρίνια επίσης δίνει στην κόρη σας την αίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο και αυτό δεν είναι ευχάριστο. Αντί να την αναγκάσετε να κάνει αυτό που θέλετε, δώστε της μια επιλογή και συνέπειες.

“Μπορείς είτε να διαβάσεις, είτε να χάσεις τα προνόμια σου στην τηλεόραση το βράδυ”. Έτσι, θα της υπενθυμίσετε τι έχει να κάνει, αλλά και ότι έχει επιλογή, κάτι που θα την κάνει να αισθανθεί δυνατή.

Ακόμα δεν πειστήκατε ότι η γκρίνια κάνει καλό; Δείτε το βίντεο!

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika

Τι θα ανακαλύπταμε αν υπήρχε τρόπος να μπούμε στο μυαλό ενός παιδιού

Efi Nika

Έχω 6 μικρά παιδιά και το σπίτι μου είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Efi Nika