Newsitamea.gr
AMEA news

ΕΟΚΑ:Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ”Συνεχίζουμε να Αγωνιζόμαστε”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea_

ΕΟΚΑ:Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ”Συνεχίζουμε να Αγωνιζόμαστε”

Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων συνδημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο των πολιτών με Αναπηρία στη χώρα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ οι διεκδικήσεις μας είναι ζωτικής σημασίας και αποτελούν ορόσημο, σε μια εποχή που ο κοινωνικός ιστός είναι υπό αναίρεση.

Η ελληνική πολιτεία διαχρονικά , αντιμετωπίζει την αναπηρία αποσπασματικά με πολιτικές χωρίς σχεδιασμό, που δείχνουν ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε την έννοια της ισότιμης ενσωμάτωσης.

 

Αποτέλεσμα των παραπάνω, ειδικά στις μέρες μας, είναι η πρόνοια να αποτελεί ζητούμενο, χιλιάδες συμπολίτες μας να παραμένουν αποκλεισμένοι από την εκπαίδευση, την εργασία, την περίθαλψη, την πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την κοινωνικοποίηση και τελικά την ποιοτική ζωή.

 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να αναδείξουμε την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας για τους πολίτες με αναπηρία. Μια αδιαφορία που ενσωματώνεται στο πλαίσιο των μνημονιακών  περικοπών μιας φιλελεύθερης πολιτικής με λογιστική και μόνο προσέγγιση. Η προσέγγιση αυτή κινδυνεύει να γίνει επικίνδυνη και εγκληματική.

 

Στις 3 Δεκέμβρη 2014, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφαση  μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

 

Η αποσάθρωση των δημόσιων πολιτικών στήριξης και η πολιτική λιτότητας που η πολιτεία εφαρμόζει έχουν οδηγήσει:

 

[quote]Στη σκληρή και επώδυνη μείωση των εισοδημάτων από τις σκληρές, άδικες και οριζόντιες πολιτικές.

Στην εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας λόγω της ανυπαρξίας πολιτικών και προγραμμάτων για την εργασία.

Στην χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών μας.

Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας-αποκατάστασης και στην πρωτοφανή μείωση του ύψους και του είδους των φαρμάκων και των θεραπευτικών μεθόδων, μέσων και προθέσεων.

Στην έλλειψη συντονισμένων πολιτικών για το φάρμακο, που οδηγεί στην αύξηση των προσωπικών μας δαπανών, την ώρα που το εισόδημα μας καταρρέει.

Στην αναστολή του επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας  όταν νοσηλεύονται σε οποιεσδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα για χρόνια πάθηση.

Στην υποστελέχωση των ΚΕΠΑ, που πολλές φορές εκδίδουν γνωματεύσεις χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν την υπάρχουσα νομοθεσία και την Υπουργική  Απόφαση για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις .

Στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές αναπηρίες στα ιδρύματα κλειστής περίθαλψης και στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής φροντίδας.

Στην συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, στις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, στην ανεπάρκεια του συστήματος μεταφοράς των μαθητών.

Στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των ΑμεΑ από τις ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί για τον ΕΝΦΙΑ λόγω των απαράδεκτων εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν επιβληθεί.

Στην μη εφαρμογή του Ν.4074/12 με τον οποίο η Ελληνική Βουλή κύρωσε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Οι εργαζόμενοι με αναπηρία στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί με τον πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης. Δεν έχει υπάρξει για αυτούς καμιά απολύτως προστασία ούτε από τις μειώσεις που τα μνημόνια επέβαλαν, ούτε από τις απολύσεις: είναι από τα θύματα της κρίσης.[/quote]

 

 

ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

 

Καλούμε όλα τα μέλη των Φορέων μας καθώς και τους υπόλοιπους φορείς του Αναπηρικού Κινήματος να δώσουν το δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014 και ώρα 11:30π.μ, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Σταδίου 29.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea