Newsitamea.gr
AMEA news

Εντεκάχρονος με αυτισμό περιπλανιόταν επί 4 ημέρες στο δάσος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εντεκάχρονος με αυτισμό περιπλανιόταν επί 4 ημέρες στο δάσος

Εντεκάχρονος με αυτισμό περιπλανιόταν επί 4 ημέρες στο δάσος

Εντοπίστηκε σώος, ωστόσο έχει υποστεί υποθερμία και αφυδάτωση

Ζωντανός βρέθηκε μετά από τέσσερις ημέρες περιπλάνησης στα δάση του Έϊλντον, βορειοανατολικά της Μελβούρνης, στην πολιτεία Βικτώρια, ένας 11χρονος, ο οποίος πάσχει από αυτισμό.

Ο Λουκ έφυγε την περασμένη Παρασκευή από το κάμπινγκ του Κάντλμπαρκ, όπου διέμενε με τους γονείς του, το οποίο απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από ένα εθνικό πάρκο.

Το αγόρι βρέθηκε στη νότια πλευρά της κορυφής ενός λόφου που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο έκτασης μεγαλύτερης των 270.000 στρεμμάτων, όπου εντοπίστηκε από ελικόπτερο, σχετικά κοντά στο σημείο όπου το μεσημέρι της Δευτέρας είχε βρεθεί ο μαύρος σκούφος του.

Ο Λουκ δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί παρότι έχει υποστεί υποθερμία και αφυδάτωση, δήλωσαν οι αστυνομικοί στους δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας της Βικτόριας Ρικ Νάτζεντ, «πρόκειται στ΄αλήθεια για θαύμα, είναι ζωντανός και είναι καλά».

Ο εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης Φρανκ Ζγκόζνακ δήλωσε ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του Λουκ καταβλήθηκε μία αξιέπαινη προσπάθεια από την κοινότητα και πολλοί εθελοντές συμμετείχαν στην επιχείρηση στη διάρκεια του πασχαλινού σαββατοκύριακου.

Ο ίδιος είπε ότι ο εντοπισμός του σκούφου του Λουκ τη Δευτέρα αναπτέρωσε το ηθικό τους.

Από την πλευρά της η αστυνομία περιέγραψε την επιχείρηση ως έναν «αγώνα ζωής και θανάτου». Χθες, κατά την τέταρτη νύχτα περιπλάνησης του Λουκ, η θερμοκρασία στη δασώδη περιοχή είχε πέσει στους 8,8 βαθμούς Κελσίου.

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea