Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ετοιμάζεται η εφαρμογή σε όλους τους δήμους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ετοιμάζεται η εφαρμογή σε όλους τους δήμους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ετοιμάζεται η εφαρμογή σε όλους τους δήμους

Στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας συγκροτείται Ομάδα Διοίκησης Έργου όπου θα προετοιμάσει την καθολική εφαρμογή του μέτρου «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» σε όλη την χώρα μελετώντας την πιλοτική εφαρμογή τα τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά και αλλαγές που θα μπορουσαν να γίνουν για την ομαλή εφαρμογή του.

 

Η Ομάδα Διοίκησης Έργου σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας, θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, το συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση εφαρμογής του Προγράμματος Εγγυημένο Κοινωνικό εισόδημα και την προετοιμασία για την καθολική εφαρμογή με τις ακόλουθες ενδεικτικές αρμοδιότητες:
Συντονισμός όλων των σταδίων του προγράμματος και παροχή κατευθύνσεων στους συναρμόδιους φορείς τόσο για την εφαρμογή του προγράμματος όσο και για τις απαραίτητες διοικητικές και θεσμικές αλλαγές και προσαρμογές που απαιτούνται

Σύνταξη σχεδίου εφαρμογής και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, βάσει του οποίου θα υλοποιείται και θα παρακολουθείται η πορεία εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος (εποπτεία, παρακολούθηση και πρόταση ανάθεσης αξιολογήσεων βάση δεικτών).

Σύνταξη σχεδίου διαδικασιών αξιολόγησης και προσδιορισμού δεικτών, βάσει του οποίου θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται η πορεία εφαρμογής, τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος.

Ανάπτυξη εργαλείων στήριξης και εφαρμογής του προγράμματος (σχέδια επανένταξης, κ.λπ.)

Καταγραφή αναγκών και εισήγηση σκοπιμότητας έργων υποστήριξης της λειτουργίας του προγράμματος

Ανάπτυξη Στρατηγικής δημοσιότητας και ενημέρωσης του πληθυσμού

Υποστήριξη της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών καθώς και για την επεξεργασία, προώθηση και επίλυση προβλημάτων

Σχεδιασμός και πρόταση ανάθεση δειγματοληπτικού ελέγχου, ελέγχου απόδοσης και οικονομικού ελέγχου του προγράμματος

Προετοιμασία και πρόταση ανάθεσης κοινωνικής έρευνας σε προκαθορισμένο δείγμα των ωφελούμενων μονάδων

Την ευθύνη σύνταξης μηνιαίων αναφορών (στοιχεία ΗΔΙΚΑ), παρακολούθησης και αναφορών αξιολόγησης που θα αφορούν τόσο στη συνολική εφαρμογή του προγράμματος, όσο και στην εφαρμογή ανά Δήμο και ανά αρμόδια υπηρεσία.

Προετοιμασία για την εθνική εφαρμογή και ανάπτυξη σχετικού σχεδίου δράσης επέκτασης

Η ομάδα διοίκησης έργου υποστηρίζεται στο έργο της από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Συνοχής και γραμματειακά από το Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ισότητας Ευκαιριών της ίδιας Διεύθυνσης

Να υπενθιμήσουμε ότι η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εφαρμόζεται σε 13 δήμους της χώρας ενώ μέσα στο 2015 θα ξεκινήσει σε όλη την χώρα. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου εχουν γίνει περίπου 20.000 αιτήσεις ενώ έχουν ενταχθεί 26.800 δικαιούχοι.

Η πρώτη πληρωμή για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πάντα σύμφωνα με τον υφυπουργό θα γίνει μέσα στις γιορτές

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΓΙΑ ΤΟ  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika