Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Εγκριση στα νέα προγράμματα για νέους ανέργους αναμένει το Υπ.Εργασίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

436

Εγκριση στα νέα προγράμματα για νέους ανέργους αναμένει το Υπ.Εργασίας

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, 2014 – 2020», αναμένει το υπουργείο Εργασίας για να προωθήσει στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης.

Στην ομιλία του στη Βουλή, ενόψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του νέου έτους, ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο σημείωσε ότι χωρίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος άξονας στοχεύει στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση της απασχόλησης, στην ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς που η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ειδικότερα για τις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας (μακροχρόνια άνεργοι, γυναίκες, άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα, νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο).

Στον ίδιο άξονα, το υπουργείο Εργασίας έχει προβλέψει ειδικό κονδύλι ύψους 60 εκατ. ευρώ για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας και των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, ενώ συνολικά έχουν κατανεμηθεί επιπλέον 79 εκατ. Ευρώ για τον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Όπως σημειώνει ο κ. Πλακιτωάκης «οι πόροι αυτοί διατίθενται για την δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης συστήνουμε ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης, προώθησης της απασχόλησης στις επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας, δίδοντας έμφαση στην απασχόληση ειδικών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ταυτόχρονα αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς τους πόρους του προγράμματος εντός του πρώτου τριμήνου του 2015 προχωρούμε στην σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας».

Ο δεύτερος άξονας στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων, αξιοποιώντας πλήρως την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative) και το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για το Σύστημα Εγγυήσεων για τη Νεολαία (Youth Guarantee).

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, «το εν λόγω πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και απευθύνεται σε 240.000 νέους ανέργους έως 24 ετών στην Ελλάδα και τα πρώτα χρήματα από τα 390 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη διατεθεί».

Επίσης το πρόγραμμα voucher – εισόδου στην εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι 12.000 νέοι ηλικίας 18 -24 ετών παρακολουθούν το πρόγραμμα μέσο του οποίου αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Για τους δύο αυτούς άξονες προτεραιότητας θα διατεθούν περισσότερα από 1,5 δισ ευρώ, από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αλλά και της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ)», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika