Newsitamea.gr
AMEA news

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση EDF με την Διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea2

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση EDF με την Διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα από κοινού με το Προεδρείο της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία του Ευρωκοινοβουλίου, υπό την προεδρεία του Ιωάννη Βαρδακαστάνη, προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των ζητημάτων για τα άτομα με αναπηρία στην ΕΕ για το 2016.

Ο κ. Βαρδακαστάνης καλωσόρισε τους παριστάμενους, Ευρωβουλευτές και μέλη του EDF: «Το EDF μοιράζεται τη δέσμευση με τα μέλη της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία ότι θα εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θα διαπερνούν όλες τις πτυχές των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τοποθετούνται ψηλά στην πολιτική ατζέντα του. Το EDF εργάζεται από κοινού με τη Διακομματική Ομάδα, αναπτύσσουν κοινές πρωτοβουλίες, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν πληροφορίες στο πλαίσιο των εργασιών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο κ. Βαρδακαστάνης στην έναρξη μίλησε για τα θέματα της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, για την ανθρωπιστική βοήθεια και για θέματα νομοθεσίας της ΕΕ. Ως μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του EDF μίλησε και ο πρόεδρος της ΟΜΚΕ (Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας) Γιάννης Γιάλλουρος, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προσβασιμότητα του Διαδικτύου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός των θεμάτων της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ και οι συστάσεις της Επιτροπής της Σύμβασης προς την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία (European Disability Strategy), η ελεύθερη μετακίνηση, η ισότιμη στις μεταφορές, στα αγαθά και στις υπηρεσίες, η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας, θέματα οικονομικής και κοινωνικής ένταξης από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020, οι διαδικασίες της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα, η Στρατηγική για την ψηφιακή αγορά, η προσβασιμότητα των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέματα για τις γυναίκες με αναπηρία, το 4ο Ευρωκοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία κλπ.

Συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές: Ádám Kósa (EPP, Ουγγαρία), Richard Howitt (S&D, Ηνωμένο Βασίλειο), Helga Stevens (ECR, Βέλγιο), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL, Ελλάδα), Rosa EstaràsFerragut (EPP, Ισπανία), Marek Plura (EPP, Πολωνία), Olga Sehnalová (S&D, Τσεχία),  Brando Benifei (S&D, Ιταλία), Jana Žitňanská (ECR, Σλοβακία), Marian Harkin (ALDE, Ιρλανδία), Martina Anderson (GUE/NGL, Βόρεια Ιρλανδία), Indrek Tarand (Greens/EFA, Εσθονία).

Η Διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία ιδρύθηκε το 1980, είναι μία από τις παλαιότερες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία από τις μεγαλύτερες, με πάνω από 100 μέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Μην κοιτάς την αναπηρία.. κοίτα τον άνθρωπο

newsitamea