Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την Κάρτα Σίτισης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

464ecf83ebfa481a54cdb0e7ff37fa3f_L

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την Κάρτα Σίτισης

Δικαίωμα δωρεάν εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας, θα έχουν όσοι πολίτες διαθέτουν Κάρτα Σίτισης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κάρτα, χρησιμοποιείται από 147.981 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης, οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Πρόκειται για ένα μέτρο που τέθηκε σε ισχύ και ανακοινώθηκε επίσημα σε παρουσίαση που έγινε νωρίτερα στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου και τον υπουργό Πολιτισμό κ. Αριστείδη Μπαλτά. Ως δεύτερο μέτρο είναι εκείνο της δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσων είναι σπουδαστές κρατικών καλλιτεχνικών σχολών (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κλπ). Όπως τόνισε ο κ. Μπαλτάς, απομένουν να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να προχωρήσει και η συγκεκριμένη παρέμβαση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο «πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά συνθήκη ζωής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος σημειώσει ότι τα δείγματα που έχουν γίνει έως τώρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από την κυβέρνηση «είναι σημαντικά» και θα συνεχιστούν. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο παράδειγμα των εργατριών της Νέας Υόρκης, οι οποίες ζητούσαν «ψωμί και τριαντάφυλλα».

Από την πλευρά της η κα Φωτίου, αναφέρθηκε στους 400.000 πολίτες που καρπώνονται την κάρτα αλληλεγγύης, είτε άμεσα είτε έμμεσα, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα στήριγμα για όσους έχουν κάτω από 400 ευρώ, μηνιαίο εισόδημα. Πρόσθεσε επίσης ότι η συγκεκριμένη κάρτα δημιούργησε ένα «ντόμινο κοινωνικών εγέρσεων, είτε κοινωνικών εταίρων, είτε περιοχών του δημοσίου τομέα», με συνέπεια να χτίζονται «πάνω σ’ αυτήν πολλές δράσεις».

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika