Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Δείτε τον κόσμο όπως τον βλέπει ένα παιδί με αυτισμό σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

autis-video

Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι.

Δυστυχώς είναι μία διαταραχή που δεν θεραπεύεται. Η θεραπεία που συνιστάται σε τέτοιες περιπτώσεις έχει μοναδικό σκοπό στο να βοηθήσει στη μείωση των αυτιστικών συμπεριφορών και στην ομαλή ένταξη του παιδιού στη κοινωνία. Η αιτία του αυτισμού εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Κάποιες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες, που δίνουν οι αισθήσεις. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί, ότι δεν υπάρχει αιτιολογική σύνδεση ανάμεσα στις στάσεις και στις ενέργειες των γονιών και στην ανάπτυξη μιας διαταραχής του φάσματος του αυτισμού.

Με αφορμή την ημέρα για τον αυτισμό ο βρετανικός οργανισμός NAS ( National Autistic Society) έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Το βίντεο φέρι τον τίτλο “Can you make it to the end?” (μπορείς να αντέξεις μέχρι το τέλος;) και δείχνει τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνεται ένα παιδί με αυτισμό. Ο αυτισμός προκαλεί υπερβολική αντίληψη ερεθισμάτων κάτι που μπορεί να “μπλοκάρει” το άτομο που πάσχει από αυτισμό (και ειδικά ένα παιδί) που δεν ξέρει πως να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες και συνήθως αντιδρά.

Σκοπός του βίντεο είναι να μας κάνει να αντιληφθούμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούν τα άτομα με αυτισμό. Δείτε, για παράδειγμα, πώς μία απλή βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο στα μάτια και το μυαλό ενός παδιού με αυτισμό έχει άλλες διαστάσεις από αυτές που φανταζόμαστε.

www.sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Penni Syggrou

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika