Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεκατιανό στα σχολεία για 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mathites_koulouri

Δεκατιανό στα σχολεία για 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

Το πρόγραμμα για τη χορήγηση δωρεάν δεκατιανού σε περίπου 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διά της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου και του Γιώργου Κατρούγκαλου, που παραχώρησαν κοινή συνέντευξη με τον συναρμόδιο υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη.

Το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά από τις 18 Νοεμβρίου σε 64 δημοτικά σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια, καθώς και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον, και στόχος είναι να καλύψει όλη τη σχολική χρονιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αντιμετωπίσουμε την παιδική φτώχεια, όμως συγχρόνως να δημιουργήσουμε και μια νέα κουλτούρα στα σχολεία και κυρίως στα δημοτικά σχολεία” δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ετοιμάζεται και πρόγραμμα για τη διανομή φρέσκου γάλακτος καθημερινά σε σχολεία δήμων της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την ανεργία, καθώς και πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία.

Ο κ. Φίλης μίλησε για την ανάγκη να “εκλείψουν διαπαντώς” φαινόμενα παιδιά να λιποθυμούν μέσα στην τάξη από ασιτία ή υποσιτισμό, αλλά και να δημιουργηθεί μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής.

“Φτώχεια υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτό το φαινόμενο όμως της ακραίας φτώχειας που οδηγεί σε αδυναμία συντήρησης των πιο ευαίσθητων τμημάτων του πληθυσμού, τα παιδιά, είναι χαρακτηριστικό των περιοχών της υποσαχάριας Αφρικής και όχι της Ευρώπης” τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

“Δεν είναι φιλανθρωπία το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι η προσπάθεια στο πλαίσιο του δικαιώματος που έχει κάθε πολίτης να απαιτεί από το κράτος την κοινωνική ασφάλεια να ανταποκριθούμε με όσο καλύτερο τρόπο μπορούμε”.

 

madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ

M M

Ζύγιζε 412 κιλά στα 25 του: Νεκρός ο «παχύτερος άντρας της χώρας», σε ηλικία 34 ετών, τον μετέφεραν με γερανό – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika