Newsitamea.gr
AMEA news ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Άμεση εκταμίευση των αναπηρικών επιδομάτων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

proniaka-epidomata

Άμεση εκταμίευση των αναπηρικών επιδομάτων

Επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με την οποία ζητά την άμεση υπογραφή της απόφασης για την εκταμίευση του ποσού που δίδεται στους Δήμους, για την παροχή των προνοιακών επιδομάτων.

Η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία βασίζουν την επιβίωσή τους αποκλειστικά στο αναπηρικό επίδομα που λαμβάνουν κάθε δίμηνο. Οποιαδήποτε καθυστέρηση για οποιοδήποτε λόγο, είτε λόγω capital controls είτε λόγω εκλογών, είναι αδιανόητη.

 

Τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται ως το μοναδικό βοήθημα ενός κράτους που δεν προστατεύει με κανένα άλλο τρόπο ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν ως ένα βαθμό το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους.

 

Στη χώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει, που η ανεργία στα άτομα με αναπηρία έχει χτυπήσει κόκκινο και η κοινωνική πρόνοια έχει περιέλθει σχεδόν εξολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια των οικογενειών, η καθυστέρηση απόδοσης αυτών των επιδομάτων είναι αδιανόητη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika