Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

Αγοράκι ακούει τη μαμά για πρώτη φορά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αγοράκι ακούει τη μαμά για πρώτη φορά!

Στο παραπάνω βίντεο (κυκλοφορούν πολλά παρόμοια στο Youtube με παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και με ενήλικες), θα παρακολουθήσετε ένα αγοράκι που ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του χάρη σε κοχλιακό εμφύτευμα.

Είναι πάντα συγκινητικό να βλέπεις παιδιά αυτής της ηλικίας να συνειδητοποιούν τον ήχο (ή να αντιλαμβάνονται την φωνή της μαμάς/ μπαμπά τους) για πρώτη φορά! Αξέχαστα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς!

Πάνε πολλά χρόνια πριν… Ένα από τα πρώτα περιστατικά που είχα αναλάβει ήταν ο μικρός Βασίλης, τότε 3 ετών… Οι γονείς είχαν συνειδητοποιήσει ότι το παιδί είχε βαρηκοΐα. Εγιναν περαιτέρω εξετάσεις. Ο Βασίλης έβαλε ακουστικό.

Αξέχαστη στιγμή! Καθόταν πάνω σε έναν πάγκο που είχε τότε ο ακουολόγος. Ξαφνικά έγινε η νύχτα μέρα! Σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε να κοιτάει δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να καταλάβει τι ήταν αυτό που άκουγε. Από πού ερχόνταν ο ήχος! Προσπαθούσε να συγκρατήσει την αναπνοή του για να καταλάβει τι του συμβαίνει.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 τα κοχλιακά εμφυτεύματα στον ελληνικό χώρο ήταν στις συζητήσεις και μόνο. Στο εξωτερικό είχαν γίνει ρουτίνα.

Η βαρηκοΐα του Βασίλη δεν ήταν βέβαια για κοχλιακό εμφύτευμα, γιατί απλά μπορούσε να βοηθηθεί τότε από τα ακουσικά βαρηκοίας.

Φορώντας τα ακουστικά άλλαξε η ζωή του και η επικοινωνία του για πάντα και προς το καλύτερο.

Τώρα είναι ένας λεβέντης 26 χρονών.

 

 

eimaimama.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea