Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

10 σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε μια αυτοάνοση πάθηση!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι αυτοάνοσες πάθήσεις επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι γυναίκες. Στην πραγματικότητα,είχα μια αυτοάνοση πάθηση,τη νόσο του Γκρέιβς(θυρεοειδοπάθεια). Οι αυτοάνοσες πάθήσεις θεωρούνται οι 10 πιο κύριες αιτίες θανάτου στις γυναίκες κάτω της ηλικίας των 65 ετών. Εμφανίζονται με πολλά διαφορετικά είδη ασθένειας , όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτη τύπου 1, θυρεοειδή, λύκο (Σ.Ε.Λ.), ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση (ΣΚΠ) και άλλες πολλές που μπορούν να προκαλέσουν πολλά διαφορετικά είδη συμπτωμάτων σ’όλο το σώμα τα οποία ποικίλουν από ελάφρά ως σοβαρά στη φύση.Αλλά ποια είναι αυτά,τι τα προκαλεί και πώς θεραπεύονται;

Τι είναι οι αυτοάνοσες παθήσεις;

Παρ’ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αυτοάνοσων ασθενειών οι οποίες μπορούν να επιδράσουν σε διάφορα όργανα,στο κέντρο τους είναι όλες όμοιες στο ότι αποτελούν μια ανοσοποιητική απάντηση που έχει προκληθεί από συστηματική φλεγμονώδη νόσο που οδηγεί  το σώμα να επιτίθεται στον εαυτό του. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει ένα πολύ εκλεπτυσμένο σύστημα να σας διατηρεί ασφαλείς που οδηγεί στο να αναγνωρίζει όλες τις ξένες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα σας ή που έρχεστε σε επαφή μ’αυτές. Αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα θεωρεί κάτι ως επικίνδυνο,θα παράγει αντισώματα να αποκρούσει τους βλαβερούς εισβολείς.

Οι αυτοάνοσες παθήσεις γεννιούνται,όταν το σώμα σας εργάζεται πολύ σκληρά για να αμυνθεί απέναντι σε κάθε πιθανά επικίνδυνο,όπως ένα αλλεργιογόνο,μια τοξίνη,μια μόλυνση ή ακόμα και ένα φαγητό και τότε το σώμα αποτυγχάνει να κάνει τη διαφοροποίηση μεταξύ των εισβολέων και μερών του σώματος.Μπερδεύοντας μερικά είδη ιστών ως βλαβερές ουσίες,το σώμα σας τρέπει αυτά τα αντισώματα εναντίον του εαυτού του καταστρέφοντας έτσι τα όργανά σας.

Τι προκαλεί τις αυτοάνοσες παθήσεις;

Υπάρχουν πολλοί βαθύτεροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν στους ανθρώπους αυτοάνοσες ασθένειες.Φυσικά υφίσταται και ο γενετικός  παράγοντας.Ωστόσο,είτε αυτά τα γονίδια εκφραστούν είτε στραφούν εναντίον  εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες,όπως οι τοξίνες από βαρέα μέταλλα π.χ.ο υδράργυρος ή οι μυκοτοξίνες από μύκητες, μολύνσεις , όπως η Κάντιντα, η Επστέιν –μπαρ και ο ιός απλού έρπητα και κυρίως χρόνιες φλεγμονές συνδεδεμένες με ευαισθησία σε τροφές-ιδιαίτερα τη δυσανεξία στη γλουτένη. Υπάρχει μεγάλος σύνδεσμος μεταξύ των αυτοάνοσων ασθενειών και της δυσανεξίας στη γλουτένη.

10 συμπτώματα,αν έχετε μια αυτοάνοση ασθένεια.

Αν βιώνετε ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα, ιδιαίτερα έναν συνδυασμό από αυτά, μπορεί να έχετε μια αυτοάνοση πάθηση.

  • 1. Πόνο στις αρθρώσεις, μυικούς πόνους ή αδυναμία ή  τρεμούλιασμα.
  • 2. Απώλεια βάρους,αϋπνίες,δυσανεξία στη ζέστη ή γρήγορους παλμούς καρδιάς.
  • 3. Επαναλαμβανόμενα εξανθήματα ή  φυσαλίδες, ευαισθησία στον ήλιο,  πεταλουδόμορφη εξανθήματα στη μύτη και στα μάγουλα.
  • 4. Δυσκολία στη συγκέντρωση ή στην εστίαση.
  • 5. Αίσθηση κόπωσης ή κούρασης,απόκτηση βάρους ή δυσανεξία στο κρύο.
  • 6.Τριχόπτωση ή λευκοί λεκέδες στο δέρμα σας ή μέσα στο στόμα.
  • 7. Κοιλιακοί πόνοι,αίμα ή βλέννα στα κόπρανα,διάρροια ή έλκη στοματικά.
  • 8. Ξηροφθαλμία ,ξηροδερμία, ξηροστομία.
  • 9. Μούδιασμα ή τσιμπήματα στα χέρια ή στα πόδια.
  • 10. Πολλαπλές αποβολές ή θρόμβοι αίματος.

 

Μ.ΣΟΦΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika