Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

Αυτά είναι τα πιο Σπάνια Τρίδυμα στον Κόσμο! Οι Πιθανότητες μιας τέτοιας Γέννας, είναι 1 στα 200 Εκατομμύρια!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

100

Αυτά είναι τα πιο Σπάνια Τρίδυμα στον Κόσμο! Οι Πιθανότητες μιας τέτοιας Γέννας, είναι 1 στα 200 Εκατομμύρια.

Μητέρα πήγε στο Νοσοκομείο για να Γεννήσει Τρίδυμα. Μόλις όμως ο Γιατρός κοίταξε προσεκτικά τα Πρόσωπα των Μωρών, Πάγωσε.

Όταν της ανακοίνωσαν ότι ήταν έγκυος σε τρίδυμα ήταν μεγάλο σοκ για εκείνη. Οι μικροί Roman, Rocco και Rohan είναι τώρα πλέον στο σπίτι μετά από 6 εβδομάδες στην εντατική. Ωστόσο, υπήρχε ακόμα μια έκπληξη για την Becki-Jo Allen.

Όταν οι άλλες μαμάδες της είπαν πόσο πολύ έμοιαζαν τα μωρά της μεταξύ τους, έστειλε δείγματα DNA για εξέταση και της είπαν ότι κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, τα τρίδυμα, των οποίων η σύλληψη έγινε με φυσιολογικό τρόπο, είναι πανομοιότυπα.

3

4

5

Ευτυχώς για την 23χρονη μητέρα, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά, καθώς και οι προσωπικότητες τους που κάνουν τα τρίδυμα να ξεχωρίζουν. “Όταν ήταν νεογέννητα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω ποιο ήταν ποιο, αλλά ποτέ δεν τα μπέρδεψα”, είπε.

“Έχουν όλα σκούρα σημάδια γέννησης ανάμεσα στα φρύδια τους, αλλά του Roman είναι λίγο πιο σκούρο από των άλλων”, και ο Rohan έχει ένα σημάδι στο πόδι του.

“Όταν ήταν στο νοσοκομείο, οι γιατροί είπαν ότι δεν ήταν πανομοιότυπα, αλλά από τότε που τα φέραμε σπίτι, πολλοί είπαν ότι δεν μπορούσαν να τα ξεχωρίσουν.”

Σύμφωνα με το ίδρυμα Multiple Births, ο μόνος τρόπος για να καθοριστεί αν τα δίδυμα ή τα τρίδυμα είναι πανομοιότυπα είναι με εξέταση DNA.

Η Allen τους συμβουλεύτηκε και πήρε πήρε δείγματα από τα μάγουλα τους, τα έστειλε να αναλυθούν – και στις αρχές του μήνα έλαβε το νέο ότι είναι γενετικά πανομοιότυπα.

6

7

8

“Ήμουν έκπληκτη, γιατί δεν περίμενα να είναι πανομοιότυπα”, είπε. “Αλλά μόνο εγώ μπορώ να τα ξεχωρίσω, άρα αυτό εξηγεί πολλά!”

Η Allen, η οποία κατάγεται από το Liverpool, έχει ακόμη μία κόρη 3 ετών, την Indiana. Στις αρχές της εγκυμοσύνης της έκανε τομογραφία λόγω έντονων πονοκεφάλων και ναυτίας – και της ανακοίνωσαν ότι περίμενε τρίδυμα.

“Δεν μπορούσα να το πιστέψω”, είπε. “Δεν είχα καν σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δίδυμα, πόσο μάλλον τρίδυμα και δεν υπάρχουν άλλα στην οικογένεια.”

Οι γιατροί από το Νοσοκομείο Γυναικών του Liverpool έκαναν εβδομαδιαίες τομογραφίες και τα δίδυμα γεννήθηκαν με καισαρική στις 31 εβδομάδες. Ο Rocco ζύγιζε 1,502 κιλά, ο Roman 1,531 κιλά και ο Rohan 1,644 κιλά.

Τώρα μεγαλώνουν στο σπίτι και οι προσωπικότητες τους αρχίζουν να φαίνονται, λέει η μητέρα τους. “Ο Rohan είναι ο φασαριόζος, φωνάζει συνεχώς”, είπε. “Ο Rocco είναι συνήθως ήσυχος, αλλά μπορεί να γίνει ζωηρός κι αυτός, ενώ ο Roman συνήθως παραπονιέται γιατί δεν του αρέσει να μοιράζεται.”

“Κυνηγάνε πάντα το ίδιο παιχνίδι, προσπαθούν να φτάσουν εκεί πρώτοι. Η Indiana τους λατρεύει και δεν ζηλεύει καθόλου – την λυπάμαι λίγο που θα μεγαλώσει με 3 μικρούς αδερφούς όμως!”

Τα τρίδυμα χρειάζονται περίπου 130 πάνες τη βδομάδα και 4 πακέτα μωρομάντιλα, ενώ μια συσκευασία γάλα κρατάει περίπου 2 μέρες και το πλυντήριο δουλεύει 3 φορές τη μέρα.

Ο πατέρας τους, ο 28χρονος Liam Tierney, δεν μένει μαζί τους, γι’αυτό η μεγαλύτερη βοήθεια έρχεται από την 17χρονη αδερφή της, Lauren.

Πριν κάνει την Indiana, η νεαρή μητέρα ήθελε να γίνει νοσοκόμα για νεογέννητα – μια ευχή που θέλει να πραγματοποιήσει πλέον ακόμη περισσότερο.

9

10

11

“Όλη η βοήθεια και ιατρική φροντίδα που λάβαμε ήταν υπέροχη”, πρόσθεσε. “Είμαι απλά ευτυχισμένη που όλα τους είναι καλά τώρα.”

Η σύλληψη των πανομοιότυπων τρίδυμων γίνεται όταν το γονιμοποιημένο ωάριο χωρίζεται δύο φορές. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς θεραπεία γονιμότητας είναι ανάμεσα σε 1 προς 60.000 και 1 προς 200 εκατομμύρια.

Αν τα δίδυμα ή τα τρίδυμα μοιραστούν μία μεμβράνη στην μήτρα, τότε πρέπει να είναι πανομοιότυπα (μονοζυγωτικά). Αν όχι, οι πλακούντες τους δεν ξεχωρίζουν από αυτούς των μη πανομοιότυπων (διζυγωτικών) αδερφών και μόνο το τεστ DNA μπορεί να το επιβεβαιώσει με σιγουριά.

Μια άλλη μητέρα πανομοιότυπων τρίδυμων, η Karen Gilbert, λέει ότι έβαφε τα νύχια των ποδιών των μωρών της καθημερινά για να τα ξεχωρίζει.

Οι 30χρονες πανομοιότυπες τρίδυμες Leila, Liina και Lily Luik θα διαγωνιστούν στον μαραθώνιο δρόμο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

 

dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea