Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 σημάδια ότι το παιδί σας είναι παλιά ψυχή!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Μια παλιά ψυχή ταξιδεύει μέσω πολλών διαστάσεων και τόπων στον χρόνο, παίρνει μαθήματα μαζί της καθώς πηγαίνει από μέρος σε μέρος και μεταδίδει αυτή την σοφία σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να ακούσουν. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναγνωριστεί ως παλιά ψυχή και τα παιδιά μπορούν οπωσδήποτε να ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία, επίσης. Οι γονείς φτάνουν να βιώσουν μία από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή, αυτή του μεγαλώματος ενός μικρού ανθρώπινου πλάσματος και το βλέπουν να μεγαλώνει, να παίζει, να γελάει και να μαθαίνει.

Τα παιδιά φυσιολογικά έχουν μια παιχνιδιάρικη και ανέμελη φύση, αλλά τι γίνεται αν το παιδί σας εκδηλώνει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά για την ηλικία του; Πώς θα έπρεπε να αντιδράσετε ή να χειριστείτε μια τέτοια περίπτωση; Αληθινά, δύο παιδιά δεν έχουν στοιχεία της ίδιας προσωπικότητας ούτως ή άλλως, γι αυτό μην αφήσετε κάτι τέτοιο να σας πανικοβάλλει. Ίσως το παιδί σας θα προτιμούσε να περάσει τον χρόνο του μόνο του παρά με άλλους, και ίσως βρίσκει δύσκολο να ταιριάζει με παιδιά της ηλικίας του. Ίσως να δείχνει πιο ώριμο για την ηλικία του και να έχει μία σύνθετη, διαισθητική και στοχαστική προσωπικότητα.

Το παιδί σας είναι πολύπλοκο, δύσκολο, λίγο απόμακρο και δύσκολο να το διαβάσετε. Παιδιά με παλιά ψυχή φαίνεται να έχουν παραλείψει την παιδική τους ηλικία και έχουν μπει διανοητικά στην ενηλικίωση πολύ πριν φτάσουν εδώ στην ανθρώπινή τους μορφή.

Αν αυτό ακούγεται σαν το παιδί σας, τότε σίγουρα έχετε μια παλιά ψυχή στα χέρια σας. Ίσως να νιώσατε και εσείς σαν παλιά ψυχή ως παιδί, κάτι που θα δινε στο παιδί σας μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι και αυτό παλιά ψυχή. Αν θέλετε να ξέρετε περισσότερα για τις παλιές ψυχές και να μάθετε πώς να κατανοήσετε το παιδί σας καλύτερα, διαβάστε τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν.

Ζουν στον δικό τους κόσμο

Προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή τους αλλά το μυαλό τους είναι αλλού. Προσπαθείτε να τα κάνετε να συγκεντρωθούν σε μια δραστηριότητα, αλλά πετάνε από το ένα πράγμα στο άλλο. Κάνουν πράγματα με τους δικούς τους όρους και θα προτιμούσανε να αφεθούν μόνα στον δικό τους ήσυχο κόσμο. Αν το παιδί σας προτιμάει να περνάει τον χρόνο του μόνο του και να δημιουργεί από τη φαντασία του, τότε πιθανόν είναι παλιά ψυχή.

Έχουν μια έντονη προσωπικότητα

Άλλα παιδιά στην ηλικία του παιδιού σας ίσως να απολαμβάνουν να κάνουν ξένοιαστες δραστηριότητες, όπως το κουτσό ή να κάνουν αθλήματα, αλλά το παιδί σας  προτιμάει να κάθεται στις πλάγιες γραμμές και απλά να παρατηρεί. Άλλα παιδιά έχουν μια θορυβώδη, εξωστρεφή προσωπικότητα, αλλά το παιδί σας είναι πιο εσωστρεφές, ήσυχο και στοχαστικό.

Το παιδί σας φαίνεται να παίρνει τα πράγματα πιο πολύ στα σοβαρά από τα άλλα παιδιά, και πάντα εμβαθύνει στα συναισθήματά του ώστε να καταλάβει τον κόσμο με έναν τρόπο που δουλεύει για το ίδιο.

Δεν ταιριάζουν με τα άλλα παιδιά

Ίσως να προσπαθούν να ακολουθήσουν το πλήθος, αλλά στέκονται εκτός σαν την πληγή στον αντίχειρα. Τα άλλα παιδιά ίσως πειράζουν ή ενοχλούν το παιδί σας καθώς δεν καταλαβαίνουν την προσωπικότητά του και την αντίληψή του. Το παιδί σας απλά φαίνεται πιο ώριμο και δεν το ενδιαφέρει το κουτσομπολιό, οι μικρές κουβέντες και οι άχρηστες συζητήσεις. Θα προτιμούσε να αποφεύγει τα άλλα παιδιά παρά να παριστάνει ότι είναι κάποιος άλλος απλά και μόνο για να ταιριάζει μαζί τους.

Φτιάχνουν και ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες

Οι παλιές ψυχές δεν ακολουθούν τυφλά την εξουσία. Αμφισβητούν τα πάντα και εξετάζουν την λογική στο μυαλό τους προτού συμμορφωθούν. Στο σχολείο, συχνά δημιουργούν «μπελάδες» γιατί ακούγονται περισσότερο από τα άλλα παιδιά και θα προτιμούσαν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο αν κάτι δεν βγάζει νόημα για αυτά. Οι παλιές ψυχές έχουν μεγάλη σοφία για τη ζωή, γι αυτό δεν καταλαβαίνουν όλους τους πολύπλοκους κανόνες και τους νόμους που δημιουργήσαμε εδώ. Βλέπουν τα πράγματα σαν να έχουν απλές λύσεις, αλλά πασχίζουν να καταλάβουν έναν κόσμο τόσο άδικο και σκληρό.

Βασικά, ακολουθούν κανόνες αν έχουν νόημα σε αυτούς και ίσως να τους δίνεται και η ταμπέλα του ταραχοποιού στο σπίτι ή στο σχολείο εξαιτίας της συμπεριφοράς τους.

Τους αρέσει να περνάνε τον χρόνο τους μόνοι

Οι παλιές ψυχές έχουν αυξημένη ευαισθησία στον εσωτερικό τους κόσμο και στον κόσμο τριγύρω τους, έτσι θα προτιμούσαν να περνάνε τον χρόνο τους μόνες για να αποφύγουν τα άβολα αισθήματα που λαμβάνουν από τόσο πολύ θόρυβο. Οι παλιές ψυχές έχουν μια απίστευτη σύνδεση με τον φυσικό κόσμο, και θα προτιμούσαν να περνάνε τον χρόνο τους βυθισμένες στη φύση παρά στον «μοντέρνο κόσμο».

Είναι εξαιρετικά περίεργοι

Μια παλιά ψυχή θα κάνει άπειρες ερωτήσεις μέχρι να πάρει τις απαντήσει που θέλει. Δεν αποδέχονται έτσι απλά το που και το τι και όλες τις άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις που μεσολαβούν. Έχουν πολλά ενδιαφέροντα και ζουν για να κερδίσουν την κατανόηση και την σοφία.

«Μερικές φορές, ξαφνικά, μια πνευματώδης παρέμβαση ή μια διεισδυτική ερώτηση θα εμφανιστεί από το παιδί σας αν είναι παλιά ψυχή. Ο καλύτερος τρόπος για να περιγραφεί η σοφία του παιδιού σας πέρα από τα χρόνια είναι ότι ακούγεται σας ένας μικρός γέρος ή γριά που απρόσμενα δίνει συμβουλές και καθοδηγεί» – Aletheia Luna

 

 

awakengr.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou