Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

6 μυστικά ομορφιάς που κρύβει το… ψυγείο σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

revitalizing_facials_1

6 μυστικά ομορφιάς που κρύβει το… ψυγείο σας!!!

 

Υπάρχουν κάποια 100% φυσικά καλλυντικά που είναι αποτελεσματικά και μάλιστα δεν χρειάζεται να πάτε μακρια για να τα βρείτε, ούτε να πληρώσετε μια περιουσία: αρκεί να ανοίξετε την πόρτα της κουζίνας σας ή να πάτε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ.

1. Λάδι καρύδας

Είναι γεμάτο με θρεπτικά λιπαρά οξέα που θεραπεύουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων:

Για το φριζάρισμα: Χρησιμοποιήστε το σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά ή μόνο του για να αποφύγετε το φριζάρισμα, λέει ο διάσημος hairstylist από τη Νέα Υόρκη Nunzio Saviano. Τρίψτε μικρή ποσότητα στις παλάμες σας, και στη συνέχεια, ταμπονάρετε το στα μαλλιά σας. Το λάδι απωθεί το νερό και έτσι μπορεί να αποτρέψει το φριζάρισμα που ως γνωστό προκαλείται από την υγρασία.

Μαλακώστε την επιδερμίδα σας: «Μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε υπάρχει τραχύ- αφυδατωμένο δέρμα  στις κνήμες, στους αγκώνες ή στα πέλματα και να τα κάνει απαλά στο λεπτό»,  λέει η δερματολόγος Ellen Marmur.

Απομακρύνετε το μακιγιάζ: Ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ μπορεί να φύγει με ευκολία και χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρήσετε το δέρμα σας, χάρη στο έλαιο της καρύδας.

Σκασμένα χείλη; Όχι πια! Απλώστε μικρή ποσότητα καρύδας πριν πέσετε για ύπνο και ξυπνήστε  με απαλά  βελούδινα χείλη.

2. Για με…γάλα οφέλη

Το γάλα ωφελεί  το σώμα σας και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Το πλήρες γάλα μάλιστα αποτελεί ένα πολύ καλό φυσικό ενυδατικό συστατικό, πλούσιο σε γαλακτικό οξύ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ηρεμεί τη φλεγμονή του δέρματος.

Κάντε μια κομπρέσα: Γεμίστε ένα μπολ με κρύο γάλα και βουτήξτε ένα καινούργιο μαλακό σφουγγάρι κουζίνας σε αυτό. Στύψτε το σφουγγάρι και πιέστε το σε όλο το πρόσωπό σας για 5 έως 10 λεπτά. Η μικρή πίεση που θα ασκήσετε σε συνδυασμό με τα ευεργετικά συστατικά του γάλακτος, βοηθά στη μείωση του οιδήματος.

Ανακουφίστε το ξηρό δέρμα: Ένα μπάνιο σε γάλα μπορεί να κάνει θαύματα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτήν την κούρα ομορφιάς ακολουθούσε και η Κλεοπάτρα. Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, προσθέστε μισό κιλό πλήρες γάλα και μείνετε μέσα για 15 λεπτά.

Αντιμετωπίστε ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα: Βάλτε μια πετσέτα μέσα σε ένα μπολ που περιέχει παγωμένο πλήρες γάλα, και εφαρμόστε τη πάνω στο έγκαυμα μέχρι η πετσέτα να πάρει τη θερμοκρασία του δέρματός σας. Το γάλα θα μειώσει τον πόνο και την ερυθρότητα.

3. Φτιάξτε ένα 100% φυσικό Scrub

Ακολουθήστε τη συνταγή που προτείνει η Donna Steinmann, ιδιοκτήτρια γνωστής οργανικής σειράς περιποίησης σώματος. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε:

1 ώριμο αβοκάντο που έχετε πολτοποιήσει μέχρι να γίνει σαν κρέμα

1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μια κουταλιά μέλι

Το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και το μέλι αποτελούν όλα σούπερ ενυδατικά συστατικά, ενώ το θαλασσινό αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από χρόνιες παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα.

4. Φτιάξτε το δικό σας conditioner

Η Lisa Price που πουλάει φυσικά προϊόντα θεραπείας μαλλιών, αποκαλύπτει μια πολύ αποτελεσματική συνταγή της. Προσθέστε σε ένα μπλέντερ:

½ αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι μάνγκο σε κύβους

½ μπανάνα

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και λείο, ενώ στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε όλα τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες ή αν έχετε λεπτή τρίχα, από τη μέση του μήκους των μαλλιών σας και προς τα κάτω. Βάλτε ένα σκουφάκι, περιμένετε 15 λεπτά, και στη συνέχεια λουστείτε. Τα έλαια που περιέχει αυτό το φυσικό conditioner, θα χαρίσουν στα μαλλιά σας καταπληκτική λάμψη και απαλότητα, ενώ χάρη στο μάνγκο θα μυρίζουν υπέροχα.

5. Σπυράκια τέλος μέχρι να πεις… πιπερόριζα

Όταν παρατηρήσετε ότι πάτε να βγάλετε ένα σπυράκι,  δοκιμάστε αυτό το μυστικό της γνωστής δερματολόγου από τη Νέα Υόρκη, Ellen Marmur, MD: “Κόψτε στη μέση μια πιπερόριζα, και κάντε μασάζ στο σπυράκι με το μαλακό εσωτερικό μέρος της για πέντε λεπτά. Η πιπερόριζα θα ανοίξει τους πόρους και θα σκοτώσει τα βακτηρίδια που ευθύνονται για την ακμή, χωρίς μάλιστα να στεγνώσει το δέρμα σας.”, λέει η ειδικός.

6. Ανανεώστε το δέρμα σας με γιαούρτι

Νιώθετε συχνά το δέρμα σας να τραβάει; Απλώστε ένα παχύ στρώμα γιαουρτιού στο ταλαιπωρημένο δέρμα σας, αφήστε το για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και βάλτε τη ενυδατική σας κρέμα. Για να λειτουργήσει καλά η θεραπεία χρησιμοποιήστε πλήρες γιαούρτι και όχι χαμηλών λιπαρών.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea